Házi almás lepény

Házias almáslepény | Sütemény receptekA házi almás lepény töltelékébe teszünk fahéjat is, az alma és a fahéj nagyon jól kiegészítik egymást. A fahéjat egyébként az egészséges táplálkozásban is előszeretettel alkalmazzák, állítólag az emésztési zavarokra kiváló a fahéj hatása. A tésztát kicsit megsütjük, mielőtt rátesszük a tölteléket. Ez a házi almás lepény egyik titka. A másik, hogy kevés zsemlemorzsával megszórjuk, így nem levesedik annyira.

Házi almás lepény hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • fél citrom héja,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 1,2 kg alma,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 10 dkg dió,
  • 1 tojás,
  • fahéj,

Házi almás lepény elkészítése

  1. A lisztet, a vajat, 8 dkg cukrot, csipet sót, citromhéjat jól összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, és tésztává gyúrjuk.
  3. Letakarva 10-15 percig pihentetjük, majd a tészta felét vékonyra kinyújtjuk.
  4. Tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a sütőben kissé átsütjük.
  5. Kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
  6. Rátesszük a megtisztított, szeletekre vágott almát, fahéjas kristálycukorral megszórjuk, kevés mazsolát, és durvára őrölt diót is szórunk rá.
  7. A tészta vékonyra kinyújtott másik felével beborítjuk, felvert tojással megkenjük, és néhány helyen megszurkáljuk.
  8. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nyolc − 5 =

Scroll to top