Igazán egyszerű elkészíteni a habos túrós sütit, az elősütött tésztára rákenjük a krémet, majd ráegyengetjük a tojásfehérjéből készített habot.

A tojásfehérje habot nem lehet elrontani, kivéve, ha a tojás sárgája és fehérje elválasztása nem sikerül tökéletesen. Egy kevés sárgája is meg tudja keseríteni a háziasszonyok életét: nem tudják keményre verni a habot! A rázósabb része a tojásfehérje habos sütiknek inkább a szeletelés. Próbáld meg anélkül, hogy rettenetesen összetöröd a tetején keményre sült habot!
Nézd meg a receptet, a leírás alapján könnyen elkészítheted! A mennyiségeket egy közepes méretű tepsit alapul véve adtam meg.
Hozzávalók
Tészta
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
Túrós krém
- 1/2 kg túró
- 4 tojássárgája
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 l tej
Tojásfehérje hab
- 4 tojásfehérje
- 6 púpos evőkanál porcukor
Habos túrós süti recept elkészítése
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, hogy a kész sütit majd könnyedén ki tudjuk szedni. A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
- A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk.
Elősütjük a tésztát - A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a krém többi hozzávalójával (elég híg lesz) és a tésztára öntjük.
- Az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
- Közben a tojások fehérjét a cukorral jó keményre felverjük és 20 perc sütés után óvatosan a lágy túrós krémre kenjük.
Rásütjük a tojásfehérjehabot - Még kb. 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tetején a hab is megsüljön. Amikor a tojásfehérjehab kezd megbarnulni, kész is van a sütemény!
- Kihűlés után óvatosan, lehetőleg a hab összetörése nélkül felkockázzuk.
Ha nincs odahaza sütőpapír, a sütemény lekészíthető kizsírozott, kilisztezett tepsiben is, ám abból nem olyan egyszerű kiszedni, mint a sütőpapírral bélelttel.
Nagyon finom habos túrós süti, ami akár a húsvéti, vagy a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja a helyét.





