Habos fánk

Recept:

Továbbra is maradjunk a farsang okán a fánknál. Legújabb receptünk ebben a kategóriában a habos fánk.

A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, sóval és cukorral ízesítjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet. Olyan sűrű tésztát kell kapnunk, mint egy galuska tészta. Ekkor beletesszük a tejet, és a kemény tojásfehérje habot. Evőkanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és világosbarnára sütjük.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 dl tej,
  • 15 dkg baracklekvár,
  • 2 cl rum,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Kevés rummal elkevert baracklekvárt adunk hozzá.

Trükk

A lekvárból ne feledjük ki a rumot, mert az alkohollal sokkal pikánsabb ízt ad a fánknak.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + 16 =

Scroll to top