Habos fánk

Recept:

Továbbra is maradjunk a farsang okán a fánknál. Legújabb receptünk ebben a kategóriában a habos fánk.

A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, sóval és cukorral ízesítjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet. Olyan sűrű tésztát kell kapnunk, mint egy galuska tészta. Ekkor beletesszük a tejet, és a kemény tojásfehérje habot. Evőkanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és világosbarnára sütjük.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 3 dkg porcukor,
  • 2 dl tej,
  • 15 dkg baracklekvár,
  • 2 cl rum,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Kevés rummal elkevert baracklekvárt adunk hozzá.

Trükk

A lekvárból ne feledjük ki a rumot, mert az alkohollal sokkal pikánsabb ízt ad a fánknak.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × 1 =

Scroll to top