Gyümölcsös túrótorta

Gyümölcsös túrótortaA hideg gyümölcsös túrótorta őszibarackkal, őszibarack kompóttal, vagy ízlés szerinti más gyümölccsel/kompóttal is készíthető. Sütés nélkül készíthető édes sütemény, különösen meleg nyári napokon üdítő édesség!

Ahhoz, hogy megfelelően összeálljon, ebben a receptben zselatinnal készül a túrótorta. Az alapját és az oldalát lekváros piskótatekercs adja, ehhez adjuk a gyümölcsös, túrós masszát. A hivatkozásra kattintva a megnézheted hogyan készül a lekváros piskótatekercs, melynek az elkészítését ott részletesen leírtuk!

Mindent részletesen leírtunk a receptben, elhibázhatatlan süti recept, amit ráadásul még sütni sem kell!

Gyümölcsös túrótorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg túró,
  • 20 dkg porcukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 dkg zselatin,
  • 4 dl tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 lekváros piskótatekercs,
  • gyümölcs vagy kompót.

Gyümölcsös túrótorta elkészítése

  1. A zselatint beáztatjuk 2 dl hideg tejbe, a maradék tejet pedig felforraljuk, amit a tejbe áztatott zselatinhoz öntünk.
  2. Közben a túrót, porcukrot, vajat, vaníliás cukrot egyenletesen simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet.
  3. Egy kapcsos, kör alakú tortaformát kibélelünk folpackkal, és felszeletelt piskótatekerccsel körbetesszük az oldalát.
  4. A túrós massza felét beleöntjük, rászeljük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a maradék masszát.
  5. Tetejét piskótatekerccsel kirakjuk, ha elkészült a finom édes torta, akkor ez a réteg kerül majd alulra.
  6. Fóliával letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd levesszük a fóliát, és tányérra borítjuk.
  7. Hidegen kínáljuk!

Így lesz még finomabb a hideg túrótorta

A kész süti tetejét díszítheted friss gyümölccsel, kompóttal ízlés szerint. Mi nem tettük, mert elegendő gyümölcs van a belsejében.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy kellően összeállt a zselatinnal készített tortamassza, akkor egy nappal fogyasztás előtt készítsd el a túrótortát, majd pihentesd a hűtőben. Így lesz igazán kemény és az ízek is jobban összeérnek.

A túrós massza összeállításakor az szokott a legnagyobb gond lenni, hogy elég nehéz egyenletesre elkeverni. Ennek elsősorban az az oka, hogy a vajat és a túrót is közvetlenül a felhasználás előtt veszed ki a hűtőszekrényből. Ha szobahőmérsékletűek az alapanyagok, akkor hidd el, könnyebben simára tudod dolgozni a masszát.

A gyümölcsös túrótorta receptjének nagy előnye, hogy nem kell az elkészítéséhez a sütőt bekapcsolni! Próbáld ki, hidd el, megéri!

Gyümölcsös túrótorta | Kedvenc-receptek.hu

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

Scroll to top