Gyümölcsös piskóta

A gyümölcsös piskóta őzgerinc formában készül, és kompótot használunk hozzá.

A süti elkészítésénél az a legnehezebb feladat, hogy a piskóta tésztát a bordázott formából egyben, szakadás nélkül ki tudjuk szedni. Ennek több megoldása is létezik: van aki kevés olajat tesz a tésztába, mások a szilikonból, vagy a tapadásmentes bevonattal készült őzgerinc forma használatára esküsznek. A dolog nyitja: ki kell tapasztalni, hogy neked melyik megoldás válik be.

Az egyszerű recept:

Gyümölcsös piskóta hozzávalók

  • 18 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 15 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 15 dkg gyümölcsbefőtt.

Gyümölcsös piskóta recept

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a fehérjékből keménnyé vert habot.
  3. A tészta felét zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsöpögtetett kompótot, ráöntjük a maradék tésztát és megsütjük.
  4. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk

Mikor van kész a piskóta?

Ne felejtsük el a tűpróbát, melyről a konyhatechnológia részben már ejtettünk szót!

Recept összefoglaló
Recept:
Gyümölcsös piskóta őzgerinc formában
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

egy × 2 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close