Gyümölcsös piskóta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A gyümölcsös piskóta őzgerinc formában készül, és kompótot használunk hozzá.

A süti elkészítésénél az a legnehezebb feladat, hogy a piskóta tésztát a bordázott formából egyben, szakadás nélkül ki tudjuk szedni. Ennek több megoldása is létezik: van aki kevés olajat tesz a tésztába, mások a szilikonból, vagy a tapadásmentes bevonattal készült őzgerinc forma használatára esküsznek. A dolog nyitja: ki kell tapasztalni, hogy neked melyik megoldás válik be.

Az egyszerű recept:

Gyümölcsös piskóta hozzávalók

  • 18 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 15 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 15 dkg gyümölcsbefőtt.

Gyümölcsös piskóta recept

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a fehérjékből keménnyé vert habot.
  3. A tészta felét zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsöpögtetett kompótot, ráöntjük a maradék tésztát és megsütjük.
  4. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk

Mikor van kész a piskóta?

Ne felejtsük el a tűpróbát, melyről a konyhatechnológia részben már ejtettünk szót!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Gyümölcsös piskóta őzgerinc formában
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények, Sütemény receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenegy =