A gyümölcsös piskóta őzgerinc formában készül, és kompótot használunk hozzá.
A süti elkészítésénél az a legnehezebb feladat, hogy a piskóta tésztát a bordázott formából egyben, szakadás nélkül ki tudjuk szedni. Ennek több megoldása is létezik: van aki kevés olajat tesz a tésztába, mások a szilikonból, vagy a tapadásmentes bevonattal készült őzgerinc forma használatára esküsznek. A dolog nyitja: ki kell tapasztalni, hogy neked melyik megoldás válik be.
Az egyszerű recept:
Gyümölcsös piskóta hozzávalók
- 18 dkg liszt,
- 15 dkg porcukor,
- 15 dkg vaj,
- 4 tojás,
- 1 csomag sütőpor,
- 15 dkg gyümölcsbefőtt.
Gyümölcsös piskóta recept
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- Jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a fehérjékből keménnyé vert habot.
- A tészta felét zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsöpögtetett kompótot, ráöntjük a maradék tésztát és megsütjük.
- Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk
Mikor van kész a piskóta?
Ne felejtsük el a tűpróbát, melyről a konyhatechnológia részben már ejtettünk szót!