A gyors fánk egy tipikus farsangi édesség. Azért lett a háziasszonyok kedvence, mert pillanatok alatt a vendégek elé varázsolható. Ez az egyszerű fánk recept (élesztő nélkül!) akár 10 perc alatt is elkészíthető.
Mondhatnánk, hogy megéri a fáradtságot, de hol itt a fáradtság?

A sütemény elkészítésének leírása a lehető legrészletesebb, így is csak pár mondat, mivel az alapanyagok összekeverésén és a tészta kisütésén túl más teendő nincs. A legtöbb gyerek megszereti a fánkot és ez a jó tulajdonsága elkíséri egész életében 🙂
A fánk receptek a népszerű sütemények közé tartoznak az oldalon. Farsangra pedig mi mást lehetne sütni? Ha van 10 perced és örömet akarsz szerezni valakinek, készítsd el ezt a farsangi fánk receptet:
Hozzávalók
- 45 dkg liszt,
- 3 tojás,
- 3 pohár joghurt (450 ml),
- 3 csipet só,
- 3 csomag sütőpor,
- olaj a sütéshez.
Gyors fánk recept
- Az összetevőket jól elkeverjük, közben az olajat már feltettük melegedni.
Alaposan dolgozd el a tésztát! - A kész masszából evőkanállal szaggatunk fánkokat a forró olajba. Nem baj, ha nem sikerül tökéletes formát kanyarítanod! Annál érdekesebb lesz a sütemény!
Nem baj, ha nem szabályos alakú a fánk! - A sütés addig tart, míg a fánk mindkét oldala aranybarna nem lesz. Minél melegebb az olaj, annál rövidebb idő alatt sül meg a fánk.
Megfordítottuk, aranybarnára sütjük mindkét oldalát. - Porcukorral megszórjuk, vagy belehempergetjük a fánkokat. Házi lekvárt kínálunk hozzá. Hidegen is finom, de melegen fogyasztva szerintem mennyei!

Ezen a receptes weboldalon talán ez a legegyszerűbb sütemény recept. Ha megtetszett, vagy kipróbáltad, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon is! Hadd ismerjék meg a barátaid is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!





