Gesztenyés mignon

Golyó alakú mignonokat formálunk az előzőleg elkészített gesztenyés masszából, amit aztán csokoládémázban is megforgatunk! Kész is a finom, könnyen elkészíthető vendégváró édesség.

Kókuszcsemege sütés nélkül

Hozzávalók

  • 1/4 kg: kristálycukor,
  • 1/4 kg főtt gesztenye,
  • 8 dkg mandula,
  • tej.

A vendégváró gesztenyés mignon elkészítése

  • A cukrot kevés tejjel leöntjük és felforraljuk.
  • Hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a hámozott, darált mandulát, összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  • Golyókat formálunk, csokoládéban megforgatjuk és mignon papírba rakjuk.
  • A csokoládémázhoz 10 dkg porcukorral, 8 dkg reszelt csokoládéval és 2-3 kanál vízzel folytonos keverés mellett sűrű pépet készítünk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

Scroll to top