Gesztenyés mignon

Golyó alakú mignonokat formálunk az előzőleg elkészített gesztenyés masszából, amit aztán csokoládémázban is megforgatunk! Kész is a finom, könnyen elkészíthető vendégváró édesség.

Kókuszcsemege sütés nélkül

Hozzávalók

  • 1/4 kg: kristálycukor,
  • 1/4 kg főtt gesztenye,
  • 8 dkg mandula,
  • tej.

A vendégváró gesztenyés mignon elkészítése

  • A cukrot kevés tejjel leöntjük és felforraljuk.
  • Hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a hámozott, darált mandulát, összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  • Golyókat formálunk, csokoládéban megforgatjuk és mignon papírba rakjuk.
  • A csokoládémázhoz 10 dkg porcukorral, 8 dkg reszelt csokoládéval és 2-3 kanál vízzel folytonos keverés mellett sűrű pépet készítünk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 − 8 =

Scroll to top