Gesztenyés mignon

Golyó alakú mignonokat formálunk az előzőleg elkészített gesztenyés masszából, amit aztán csokoládémázban is megforgatunk! Kész is a finom, könnyen elkészíthető vendégváró édesség.

Kókuszcsemege sütés nélkül

Hozzávalók

  • 1/4 kg: kristálycukor,
  • 1/4 kg főtt gesztenye,
  • 8 dkg mandula,
  • tej.

A vendégváró gesztenyés mignon elkészítése

  • A cukrot kevés tejjel leöntjük és felforraljuk.
  • Hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a hámozott, darált mandulát, összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  • Golyókat formálunk, csokoládéban megforgatjuk és mignon papírba rakjuk.
  • A csokoládémázhoz 10 dkg porcukorral, 8 dkg reszelt csokoládéval és 2-3 kanál vízzel folytonos keverés mellett sűrű pépet készítünk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

húsz + húsz =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close