Gesztenyés krémes sütemény recept

Gesztenyés krémes recept sütés nélkül
Három rétegű, édes sütemény, amit sütés nélkül tudsz elkészíteni

A gesztenyés krémes az egyik legfinomabb karácsonyi desszert, amit valaha szerencsém volt megkóstolni. Az elkészítéssel sem kell sokat bajlódni, mivel ez a süti sütés nélkül készül.

Miért mondom, hogy egyszerű elkészíteni? Mert a legbonyolultabb az egész desszert elkészítésében talán az, amikor a habot és a krémet felkened a tésztára.

A kész, három rétegű (tészta, krém, hab) gesztenyés krémest mi nem díszítettük, de a recept alatt adok pár tippet, hogy te mivel dobhatod fel a süti tetejét.

Gesztenyés krémes sütés nélkül, egyszerűen

Elkészítheted torta- (kör), vagy tepsi formában is, rajtad áll. Én egy 25×37 cm-es, lapos tepsit használtam.

Hozzávalók a tésztához

  • 25 dkg darált keksz
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál rumaroma (ízlés szerint)
  • 5 dkg margarin

Hozzávalók a krémhez és a habhoz

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítés: lépésről lépésre

  1. Kezd a tésztával a süti elkészítését, ehhez először olvaszd fel a margarint.
  2. A darált kekszet dolgozd össze a gesztenye masszával, a felolvasztott margarinnal és a rumaromával.
  3. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és a gesztenyés krémes tésztáját egyenletesen nyomkodd szét benne.
  4. A pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral közepes lángon, folyton kevergetve főzd meg. A lényeg, hogy csomómentes, kemény krémet készíts.
  5. Hagyd hűlni kicsit a pudingot, addig a margarint keverd ki habosra a cukorral, végül add hozzá a pudingot.
  6. Kend a krémet a gesztenyés tészta tetejére.
  7. Verd fel a tejszínhabot a habfixálóval és óvatosan kend a süti tetejére. (Egy csomag habfixáló is elég, de ha kettőt teszel bele, könnyebb lesz felszeletelni a süteményt.)
  8. Ha nem díszíted a tetejét, akkor készen is vagy. Tedd a hűtőszekrénybe és egy-két óra múlva már szeletelheted is.

Mi kerüljön a gesztenyés krémes tetejére?

Geszenyés krémes süti - a fele már elfogyott!
Gesztenyés krémes süti – a fele már elfogyott!

Ahogy látod a fotókon, a három rétegű gesztenyés krémes önmagában is gusztusos, ám sokan díszítik a tetejét.
Jól mutat a fehér habon az egyszerűen ráhintett reszelt étcsokoládé, vagy akár a sima kakaópor is.

Kipróbálhatod a színes cukorgyöngyöket díszítésül, a gyerekek biztosan örülnek majd neki.

A gesztenyemasszából nyomhatsz gesztenyés csíkokat, melyeket különböző formában helyezhetsz el a habos süti tetőn. Vagy gesztenyemassza reszelékkel szórhatod meg a krémes tetejét.

Az utolsó tippem nem más, mint amit a fantáziaszelet készítése során is alkalmaztam: étcsokoládét gőz fölött olajjal olvassz meg, majd csurgasd a süti tetejére.

Így készül a gesztenyés krémes sütés nélkül. A recept alatt tippeket is kaptál arra, hogyan tudod feldíszíteni ezt az édes süteményt.


Ha tetszett a recept, oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Gesztenyés krémes süti recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × egy =

Scroll to top