A sütés nélküli sütik közül a gesztenye kedvelők biztosan imádják a gesztenyegolyót. Rendkívül rövid idő alatt elkészíthető, kitűnő desszert készíthető úgy, hogy nem kell a sütőt melegíteni.
Mit tegyünk ha karácsonykor elfogyott a bejgli? Készítsünk az ünnepek alatt – vagy a két ünnep között – pár perc alatt finom gesztenyegolyót, azzal kínáljuk a vendégeket! Egyszerűen készíthető és annyira gyors recept, ha a hozzávalókat előkészíted, annyi idő alatt, míg elolvasod a receptet, a sütivel is elkészülhetsz!
Gesztenyegolyó recept
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenye (gesztenyemassza),
- 25 dkg cukor,
- 1,5 dl tej,
- 8 dkg dió őrölt.
A finom süti elkészítése sütés nélkül
- A tejet 15 dkg cukorral felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
- Hozzákeverjük a gesztenyemasszát és az őrölt diót.
- Golyókat formálunk belőle és a maradék kristálycukorban meghempergetjük. Kész!
Ha elolvastad a receptet, akkor könnyen beláthatod, hogy az a kifogás, mely szerint nem volt időd desszertet készíteni, többé nem állja meg a helyét. A gesztenyegolyó gyorsabban elkészül, mint ahogy ezt a receptet elolvasod…
És még a gyerekek is ehetnek belőle, mert – ellentétben sok más gesztenyegolyó recepttel – egy csepp rum sincs benne!