Gesztenyecsemege

A vendégváró gesztenyecsemege vélhetően népszerű lesz a könnyen, sütés nélkül elkészíthető édességeket szerető háziasszonyok körében, főleg, ha maradt gesztenye az őszi sétáról. A sütihez csokimázt is készítünk, a recept annak módját is tartalmazza. Lássuk!

Hozzávalók

  • 20 dkg áttört, főtt gesztenye,
  • 35 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • gyümölcsíz.

A vendégváró gesztenyecsemege elkészítése

  • A megfőtt gesztenyét húsdarálón ledaráljuk.
  • A cukorral, vaníliás cukorral összegyúrjuk.
  • Deszkán kinyújtjuk és formával kiszaggatjuk.
  • Két-két darabot gyümölcsízzel összeragasztunk és csokoládémázzal bevonjuk.
  • A csokoládémázt úgy készítjük, hogy 10 dkg porcukorral, 8 dkg reszelt csokoládéval és 2-3 kanál vízzel folytonos keverés mellett sűrű pépet készítünk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenhárom =

Scroll to top