Fonott kalács receptje

A fonás a fonott kalács lényeges része? Az elkészítés szempontjából nem, sokkal inkább az, hogy ezt az édes tésztát kétszer is megkelesztjük!

Egy finom foszlós kalács kakaóval reggelire vagy vacsorára? Isteni! Görgess a recepthez a kép alá!

Fonott kalács

Fonott kalács

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 6 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • fél citrom héja
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

A fonott kalács elkészítése

  1. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a 3 tojás sárgáját.
  2. Annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Belemorzsoljuk az élesztőt csipet sóval és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  4. Jól megdagasztjuk a tésztát és tálban, letakarva megkelesztjük.
  5. Amikor megkelt, kalácsot fonunk belőle: három egyenlő részre osztjuk, lisztes kézzel rudakat sodrunk, majd összefonjuk.
  6. Olajozott tepsibe tesszük és még egyszer megkelesztjük.
  7. Felvert tojással megkenjük a tetejét és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Fotó: pixabay.com

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =

Scroll to top