Fenyőtorta

Recept:

A fenyőtorta egy piskóta alapú karácsonyi édesség. A fenyőforma a torta alakja és a díszítésül használt marcipán lesz. Ehhez azonban fenyő alakú sütőforma is kell majd.

A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrozott tojássárgákat, majd fakanállal kevergetve óvatosan beletesszük a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett formába tesszük a masszát, és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihült piskótát 2 lapra vágjuk.

A krémhez a cukrot, vajat jól kikeverjük, közben darált mogyoróval és rumaromával ízesítjük. A kihült tortalapokat megkenjük a krémmel, és vékonyan a külsejét is bekenjük, majd a durvára vágott mogyoróval a külsejét is bevonjuk. A marcipánt átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a fenyőforma mentén körbevágjuk, majd a torta tetejére illesztjük. A tetejét színes cukorkákkal, gyönggyel diszítjük.

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 tojás,
  • 4-4-evőkanál cukor és liszt,
  • fél mokkáskanál sütőpor,
  • vaj,
  • fenyő alakú sütőforma

Töltelékhez, díszítéshez

  • 15-15 dkg vaj és porcukor,
  • rumaroma,
  • 10-10 dkg finomra és durvára vágott mogyoró,
  • 1 rúd zöld marcipán,
  • színes cukorkák és gyöngyök.

Tálalás

Ezt a forma miatt tegyük ki egyben az asztalra, csak akkor szeljünk belőle ha muszáj!

Trükk

Ha esetleg nincs fenyő alakú sütőforma akkor mi legyen?

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 − tizenegy =

Scroll to top