
Sütés nélkül készíthető a Fantáziaszelet sütemény, a pudingos, tejszínhabos édesség. A kedvenc-receptek.hu weboldalhoz beküldte: Nemesné Orbán Adrienn Sopronból.
Fantáziaszelet sütemény hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 2 csomag vajaskeksz négyszögletes legyen!
- 2 csomag tejszin ízű pudingpor,
- 6 dl tej,
- 6 evőkanál cukor (kristály),
- 0,5 csomag étkezési zselatin
- 25 dkg mascarpone krém,
- 10 dkg meggy magozott,
- 3 dl habtejszín,
- 5 dkg étcsokoládé,
- 2 evőkanál olaj
Fantáziaszelet elkészítése
- Csomómentesre elkeverjük a pudingport a tejjel, majd tűz felett besűrűsítjük.
- A tűzről levéve belekeverjük a zselatint, majd alufóliával letakarjuk és megvárjuk amíg meghűl.
- Ezután beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összedolgozzuk.
- Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, ráöntjük a krém felét, majd újabb sor keksz következik.
- A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére kenjük.
- A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabra csurgatjuk.
