Eszterházy torta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Eszterházy tortaA recept szerint mandulával készül az Eszterházy torta, ám vannak akik – köztük mi is – dióval készítik. A tetejét csokoládéba félig belemártott, fél dióval díszítettük!

Eszterházy torta hozzávalói, elkészítése

Eszterházy torta

Hozzávalók

Tészta

  • 15 dkg cukor,
  • 12 dkg darált mandula,
  • 5 dkg liszt,
  • 5 tojásfehérje.

Krémhez

  • 12 dkg cukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 3 dl tej,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 25 dkg vaj,
  • 2 evőkanál vanília ízű pudingpor.

Eszterházy torta elkészítése

  1. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd lassan kevergetve hozzáadjuk a lisztet és a darált mandulát.
  2. A masszából kiolajozott, lisztezett sütőlemezen tortalapokat sütünk.
  3. A pudingport tűzálló tálba tesszük, beletesszük a tojássárgákat, kevés tejet és habverővel simára keverjük.
  4. A maradék tejet felforraljuk és gyors kevergetés mellett ráöntjük a simára kevert pudingporra.
  5. Lassú tűzön besűrítjük, majd hozzá keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
  6. A krémet teljesen lehűtjük.
  7. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémet hozzáadjuk.
  8. Az így elkészült krémmel megkenjük a tésztalapokat és a hűtőszekrénybe tesszük.
  9. A díszítést egyedileg oldjuk meg! Ötlet: fél tojásfehérjét porcukorral kikeverünk, majd bevonjuk a torta tetejét.
  10. Félig olvasztott csokiba mártott dióval, vagy más szárított gyümölccsel díszítjük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =