Erzsébet szelet

Rácsos tetejű, édes sütemény az Erzsébet szelet, melynek külön készítjük a tésztáját és külön felvert tojásfehérjéből a töltelékét.

Erzsébet szelet hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

Tészta

  • 35 dkg liszt,
  • 1 margarin,
  • 4 tojás sárgája,
  • 20 dkg cukor,
  • fél csomag sütőpor,
  • lekvár (tésztára).

Töltelék

  • 4 tojás sárgája,
  • 4 tojás fehérje,
  • 25 dkg porcukor,
  • 22 dkg dió.

Erzsébet szelet elkészítése

  1. A lisztből, margarinból 4 tojás sárgájából, a fél csomag sütőporból és a cukorból tésztát gyúrunk.
  2. Negyed részét kivesszük rácsnak, a többit egy kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk.
  3. A tepsiben a tésztát lekvárral megkenjük.
  4. Ezután 4 tojás sárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral és 22 dkg dióval.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá felverünk és összekeverjük a töltelékkel.
  6. Ezt a tésztára kenjük.
  7. Végül a negyed rész tésztából rácsokat sodrunk a tetejére.
  8. Sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + tizenhárom =

Scroll to top