Epres gyümölcsrizs

Ez az édesség azoknak a kedvence lehet, akik a tejbe rizst, vagy a tejbe darát szeretik. Kicsit pudingszerű az epres gyümölcsrizs, hidegen fogyasztandó édesség. Talán a legfontosabb jellemzője, hogy az eper szemeket nyersen tesszük bele, így az összes vitamin, ásványi anyag benne marad. Az eper gátolja a szervezetben a zsírlerakódást, tehát rendkívül jó hatása van az egészségmegőrzés tekintetében.

Epres gyümölcsrizs receptje

Hozzávalók

30 dkg eper,
5 dl tej,
12 dkg rizs,
15 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
3 dl tejszín.

Epres gyümölcsrizs elkészítése

A tejet felforraljuk, beletesszük a megmosott rizst, és takaréklángon puhára főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a porcukor felét, a mazsolát, kihűtjük.
A maradék porcukorral felverjük a tejszínt, a felét a rizshez keverjük.
A talpas poharakat félig töltjük a tejszínes rizzsel, rátesszük a félbevágott eperszemeket, és betakarjuk a mardék rizzsel.
A tetejét eperszemekkel, és a maradék tejszínnel diszítjük, és jól lehűtve kínáljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizenöt =

Scroll to top