Epres babapiskóta

Lassan kezdődik az eper – vagy ha jobban tetszik: szamóca – szezon. Az epres babapiskóta az első olyan receptünk, amit a gyümölcsös süteményeink közül közzéteszünk. A bográcsban, roston, vagy nyárson készült ételek kedvelőinek sem kell csüggedni,őket sem hagyjuk magukra, hamarosan folytatjuk a szabadban készült ételek bemutatását is! Visszatérve az eperhez: tudták hogy az eper egy rózsaféle növény?

Epres babapiskóta receptje

Hozzávalók az alaphoz

50 dkg eper,
30 dkg babapiskóta
Hozzávalók a krémhez:
2,5 dl tej,
fél rúd vanília,
3 tojássárgája,
6 evőkanál kristálycukor,
1,5 dkg zselatinpor,
3 dl tejszín.

Epres babapiskóta elkészítése

A krémhez a vaníliarúddal felforraljuk a tejet.
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük.
Beleöntjük a tejet a tűz felett, és kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy fel ne forrjon.
Fél dl hideg vízben csomómentesre keverjük a zselatint, aztán tűz felett felmelegítjük, amíg teljesen feloldódik.
Hozzáadjuk a meleg krémhez, és hagyjuk kihűlni.
A maradék cukorral habbá verjük a tejszínt, és belekeverjük a kihült krémbe.
Megtisztítjuk az epret, pár szép darabot félreteszünk a diszítéshez, a többit apróra vágjuk, és a krémhez keverjük.
Alufóliával kibélelet tortaforma oldalait körberakjuk fél babapiskótákkal. Beleöntjük a krémet, a tetejét befedjük a többi piskótával, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az alufólia segítségével könnyen kiszedhetjük a formából, és eperszemekkel, tejszínhabbal diszíthetjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =

Scroll to top