Eperszelet

Az eper számtalan filmben szerepel, legtöbbször a rendező a pezsgő és az eper együttes fogyasztását emeli ki. Az eperszelet is kapcsolatban van alkohollal, méghozzá a borral. A bor egy érdekes ízt kölcsönöz a süteménynek, amit – az eper mellett – ribizli dzsemmel teszünk még pikánsabbá. Az eper hetünk lezárásaként ajánljuk ezt a kiváló süteményt!

Eperszelet receptje

Hozzávalók

60 dkg eper,
14 dkg vaj,
25 dkg liszt,
22 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
fél citrom héja,
őrölt szegfűszeg,
0,5 dl fehérbor,
10 dkg ribizlidzsem,
só.

Eperszelet elkészítése

A vajból, a lisztből, a tojássárgából 10 dkg porcukorral tésztát gyúrunk, közben hozzáadjuk a szegfűszeget, a bort, a sót, és jól összedolgozzuk.
Egy órán át letakarva hűvös helyen pihentetjük.
Kinyújtjuk, tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben félig megsütjük.
Még melegen megkenjük ribizli dzsemmel, és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és rákenjük a kihült tésztára.
Rászórjuk a megmosott, és leszárított eperszemeket, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a hab átsül.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =

Scroll to top