Eperhab

Előre is elnézést kérek, hogy az eperhab az édes sütemény receptek kategóriába került, de azt gondolom, kár lett volna egy újat indítani neki. Receptünk érdekessége, hogy kétféle habot használunk hozzá: tejszínhabot és tojásfehérjéből felvertet. Ezek mindegyikéhez más féle cukrot használunk: kristálycukrot és porcukrot. Vajon melyik habhoz melyik cukor kell, és miért?

Eperhab receptje

Hozzávalók

40 dkg eper,
10 dkg kristálycukor,
3 tojásfehérje,
3 dl tejszín,
8 dkg porcukor,
8 db babapiskóta.

Eperhab elkészítése

A tojásfehérjéből a kristálycukorral, a tejszínből a porcukorral kemény habot verünk.
Az eperszemeket félbe vágjuk, és a kétféle habbal összekeverjük.
Előhűtött poharakba töltjük, tetejét eperrel, és babapiskótával díszítjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

1 Comment

  1. szilvi2012-05-24

    Ez jó lehet, meglepem majd vele a kiscsaládot 🙂 mindenki nagyon édes szájú, mindig kell itthon lennie valami nasinak. A madártejes mizo rudit kóstoltátok http://minu.me/-tejblog ? Hát az valami isteni finom lett

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 19 =

Scroll to top