A diós kekszgolyó fehér csokival, sütés nélkül készül és ha nem számolod azt az időt, amíg pihenteted a sütit, pillanatok alatt elkészíthető.
Nagyon hibázni nem lehet, ez egy egyszerű recept. Talán csak annyi probléma merülhet fel, hogy nem áll össze a tészta, vagy túl kemény lesz. Ne aggódj, erre a problémára megtalálod a megoldást a receptben!
Diós kekszgolyó recept
Van aki mazsolát tesz a golyó közepébe. Ehhez a recepthez szerintem nem illik, de ha te úgy szereted, csináld úgy!
Hozzávalók
- 20 dkg darált dió,
- 10 dkg fehér csoki,
- 3 evőkanál kristálycukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 8 dkg vaj,
- 8-10 dkg darált keksz,
- 2 evőkanál dió likőr, (vagy rum, vagy rumaroma)
- késhegynyi fahéj.
- 10 dkg porcukor (díszítéshez a kínálás előtt).
Kekszgolyó elkészítése
- A fehér csokoládét olvaszd fel a mikrohullámú sütőben, olvasztás állásban 10 perc alatt úgy, hogy az utolsó két percre beleteszed az edénybe olvasztani a vajat is.
- Közben keverd össze a darált kekszet, a fahéjat, a likőrt, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot.
- A fehér csokiban dolgozd el a vajat és keverd a masszához.
- Jó alaposan dolgozd össze! Ha nem akar összeállni, vagy túl kemény a tészta, akkor adj hozzá egy kevés tejet.
- Tedd be a hűtőszekrénybe egy órára, majd kézzel sodorj az édes tésztából gombócokat. (Nem baj, ha nem szép szabályos gömb alakúak).
- Ha kész vannak a gombócok, akkor ismét tedd a hűtőszekrénybe őket.
- Kínálás előtt hempergesd meg a porcukorban.
Vendégeknek mignon papírba téve kínáld!
+1 tipp: Mikróban olvasztottuk a csokoládét. A csokoládé olvasztásról a linkre kattintva olvashatsz bővebben!
Recept összefoglaló

Recept:
Diós kekszgolyó fehér csokival recept
Szerző:
zmintzoltan
Megjelent:
Elkészítés ideje: