Diós kekszgolyó

Diós kekszgolyó fehér csokivalA diós kekszgolyó fehér csokival, sütés nélkül készül és ha nem számolod azt az időt, amíg pihenteted a sütit, pillanatok alatt elkészíthető.

Nagyon hibázni nem lehet, ez egy egyszerű recept. Talán csak annyi probléma merülhet fel, hogy nem áll össze a tészta, vagy túl kemény lesz. Ne aggódj, erre a problémára megtalálod a megoldást a receptben!

Diós kekszgolyó recept

Van aki mazsolát tesz a golyó közepébe. Ehhez a recepthez szerintem nem illik, de ha te úgy szereted, csináld úgy!

Hozzávalók

  • 20 dkg darált dió,
  • 10 dkg fehér csoki,
  • 3 evőkanál kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 8 dkg vaj,
  • 8-10 dkg darált keksz,
  • 2 evőkanál dió likőr, (vagy rum, vagy rumaroma)
  • késhegynyi fahéj.
  • 10 dkg porcukor (díszítéshez a kínálás előtt).

Kekszgolyó elkészítése

  • A fehér csokoládét olvaszd fel a mikrohullámú sütőben, olvasztás állásban 10 perc alatt úgy, hogy az utolsó két percre beleteszed az edénybe olvasztani a vajat is.
  • Közben keverd össze a darált kekszet, a fahéjat, a likőrt, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot.
  • A fehér csokiban dolgozd el a vajat és keverd a masszához.Kekszgolyó alapanyagok összekeverés előtt
  • Jó alaposan dolgozd össze! Ha nem akar összeállni, vagy túl kemény a tészta, akkor adj hozzá egy kevés tejet.Dolgozd össze a tésztát!
  • Tedd be a hűtőszekrénybe egy órára, majd kézzel sodorj az édes tésztából gombócokat. (Nem baj, ha nem szép szabályos gömb alakúak).Gombóccá sodorva mehet a hűtőbe pihenni
  • Ha kész vannak a gombócok, akkor ismét tedd a hűtőszekrénybe őket.
  • Kínálás előtt hempergesd meg a porcukorban.Diós kekszgolyó recept

Vendégeknek mignon papírba téve kínáld!

+1 tipp: Mikróban olvasztottuk a csokoládét. A csokoládé olvasztásról a linkre kattintva olvashatsz bővebben!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Diós kekszgolyó fehér csokival recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + húsz =

Scroll to top