Csúsztatott palacsintatorta

Csúsztatott palacsintatortaA csúsztatott palacsintatorta készítésének titka a tésztájában rejlik és abban, hogy csak egyik oldalát sütjük meg. Lássuk miképp!

Csúsztatott palacsintatorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

10 dkg vaj,
4 dl tej,
30 dkg liszt,
5 tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
vaníliás cukor.

Csúsztatott palacsintatorta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 10 dkg porcukorral kemény habot verünk.
  2. Nagyméretű habüstben habosra keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáöntjük a lisztet, a tejet,a tejszínt és a kemény tojáshabot.
  4. Vajon megsütjük a palacsinta egyik oldalát, tányérra rakjuk, a nyers felületét bőven meghintjük édes kakaóporral, majd rátesszük a következő palacsintát.
  5. Kb: 5 palacsintát rakunk egymásra így, de a legfelsőnek mindkét oldalát megsütjük!
  6. Kakaóporral ezt is megszórjuk és 120 fokos sütőben összesütjük a palacsintákat.

Kép, recept: Arató Cipra, Harka. Köszönjük!

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × három =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close