Csúsztatott palacsintatorta

Csúsztatott palacsintatortaA csúsztatott palacsintatorta készítésének titka a tésztájában rejlik és abban, hogy csak egyik oldalát sütjük meg. Lássuk miképp!

Csúsztatott palacsintatorta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

10 dkg vaj,
4 dl tej,
30 dkg liszt,
5 tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
vaníliás cukor.

Csúsztatott palacsintatorta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 10 dkg porcukorral kemény habot verünk.
  2. Nagyméretű habüstben habosra keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáöntjük a lisztet, a tejet,a tejszínt és a kemény tojáshabot.
  4. Vajon megsütjük a palacsinta egyik oldalát, tányérra rakjuk, a nyers felületét bőven meghintjük édes kakaóporral, majd rátesszük a következő palacsintát.
  5. Kb: 5 palacsintát rakunk egymásra így, de a legfelsőnek mindkét oldalát megsütjük!
  6. Kakaóporral ezt is megszórjuk és 120 fokos sütőben összesütjük a palacsintákat.

Kép, recept: Arató Cipra, Harka. Köszönjük!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =

Scroll to top