Csöröge fánk

Recept:

Farsang és fánk. Összefüggő dolgok, mert a farsang legjellemzőbb étele a fánk. Süssünk hát a mai receptünk alapján csöröge fánkot!

Egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókat, és jól kidolgozzuk a tésztát, majd lefedve 30 percig pihentetjük. Késfok vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetszővel rombusz alakú darabokat vágunk belőle. A közepükön kis bevágást teszünk, és az egyik végét áthúzzuk rajta(ez adja a jellegzetes formát). Forró olajban sárgára sütjük, majd melegen meghintjük porcukorral.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 3 cl rum,
  • 3 dkg cukor,
  • olaj a sütéshez.

Tálalás

Sárgabarack lekvárt adunk hozzá.

Trükk

A formája a fánknak. Ha van jó képe a csöröge fánkról, küldje be receptes oldalunkon! Figyeljünk arra, hogy az olaj forró legyen! Ne süssük túl sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 10 =

Scroll to top