Csokisfánk

A tésztát először megfőzzük, majd kiszaggatjuk, megsütjük, végül csokoládéöntettel kínáljuk. A részletes recept:

 

Hozzávalók

 

  • 1,5 dl víz,
  • 12 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 18 dkg liszt,
  • 8 tojás,
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • só.

 

Süssünk csokisfánkot!

 

  1. A vizet a vajjal, a cukorral, csipetnyi sóval felforraljuk.
  2. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
  3. A tűzről levével egyenként belekeverjük a tojásokat.
  4. Evőkanállal dió nagyságú golyókat szaggatunk belőle, és nem túl forró olajban pirosra sütjük.
  5. Vaníliás cukorral meghintjük, és külön csokoládé öntetet kínálunk hozzá.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

Scroll to top