Csokis tekercs

Anyák napjára a tegnapi süteményünknél lényegesen egyszerűbben elkészíthető csokis tekercset ajánlok a gyermekek figyelmébe. Lepjük meg anyut – vagy a nagyit – biztos fognak csodálkozni a művünkön, főleg ha csak enni szoktunk a konyhában. Még valami: sokkal jobb ajándék egy magunk által készített sütemény, mint a boltban vásárolt csoki…

Csokis tekercs receptje

Hozzávalók

5 evőkanál porcukor,
5 tojás,
5 evőkanál liszt,
1 tábla reszelt tejcsokoládé,
5 evőkanál tejszín,
baracklekvár,
porcukor,
a tepsi kikenéséhez vaj,
liszt.

Csokis tekercs elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, és a porcukrot az 5 tojássárgájával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a tejszínt, majd a tojások keményre vert habját, és a lisztet.
Egy tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, belesimítjuk ujjnyi vastagra elsimított masszát, és közepes fokozaton megsütjük.
A tepsiből kiborítjuk, baracklekvárral megkenjük, konyharuha segítségével tekercsbe hajtjuk.
Pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Kicsit furcsának tűnik, hogy a tojásokat szétválasztjuk, de ez az elterjedt meghatározás a konyhában. A pontos megfogalmazás, hogy a tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × négy =

Scroll to top