Csokis tekercs

Anyák napjára a tegnapi süteményünknél lényegesen egyszerűbben elkészíthető csokis tekercset ajánlok a gyermekek figyelmébe. Lepjük meg anyut – vagy a nagyit – biztos fognak csodálkozni a művünkön, főleg ha csak enni szoktunk a konyhában. Még valami: sokkal jobb ajándék egy magunk által készített sütemény, mint a boltban vásárolt csoki…

Csokis tekercs receptje

Hozzávalók

5 evőkanál porcukor,
5 tojás,
5 evőkanál liszt,
1 tábla reszelt tejcsokoládé,
5 evőkanál tejszín,
baracklekvár,
porcukor,
a tepsi kikenéséhez vaj,
liszt.

Csokis tekercs elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, és a porcukrot az 5 tojássárgájával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a tejszínt, majd a tojások keményre vert habját, és a lisztet.
Egy tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintjük, belesimítjuk ujjnyi vastagra elsimított masszát, és közepes fokozaton megsütjük.
A tepsiből kiborítjuk, baracklekvárral megkenjük, konyharuha segítségével tekercsbe hajtjuk.
Pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Kicsit furcsának tűnik, hogy a tojásokat szétválasztjuk, de ez az elterjedt meghatározás a konyhában. A pontos megfogalmazás, hogy a tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenhárom =

Scroll to top