Cseresznyés szelet

A cseresznye május végétől már megjelent a piacokon, egészen júliusig vásárolható. A cseresznyés szelet elkészítését azután ajánljuk, ha az egészségünk érdekében már fogyasztottunk a friss gyümölcsből önállóan is. Rengeteg vitamint, hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Receptünk alapja a friss, egészséges cseresznye.

Cseresznyés szelet receptje

Hozzávalók

50 dkg cseresznye,
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor
20 dkg liszt,
3 tojás,
fél citrom héja,
fél tasak sütőpor,
5 dkg dió.

Cseresznyés szelet elkészítése

A vajat a porcukorral, a tojássárgákkal, és a reszelt citromhéjjal krémszerűvé keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét, végül a darált diót.
Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 6 =

Scroll to top