Cseresznyés pite

Újabb cseresznyés receptet adunk közre, a cseresznyés pite receptjét. Lehet hogy magunk ellen beszéltünk a gyümölcsökről szóló cikkünkben, amikor azt írtuk, hogy a cseresznyét inkább önmagában fogyasszuk, ám ennek eldöntését az olvasókra bízzuk. Ha ezzel a finom pite recepttel segíthetünk a döntésben, akkor örülünk neki! 🙂

Cseresznyés pite receptje

Hozzávalók

50 dkg cseresznye,
20 dkg vaj,
30 dkg liszt,
8 tojás,
8 dkg vaníliás porcukor.

Cseresznyés pite elkészítése

A vajat a tojás sárgákkal simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsiben egyenletesen elosztjuk a masszát, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A kész pitét négyzetekre vágjuk, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 + tizennégy =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close