Cseresznyés pite

Újabb cseresznyés receptet adunk közre, a cseresznyés pite receptjét. Lehet hogy magunk ellen beszéltünk a gyümölcsökről szóló cikkünkben, amikor azt írtuk, hogy a cseresznyét inkább önmagában fogyasszuk, ám ennek eldöntését az olvasókra bízzuk. Ha ezzel a finom pite recepttel segíthetünk a döntésben, akkor örülünk neki! 🙂

Cseresznyés pite receptje

Hozzávalók

50 dkg cseresznye,
20 dkg vaj,
30 dkg liszt,
8 tojás,
8 dkg vaníliás porcukor.

Cseresznyés pite elkészítése

A vajat a tojás sárgákkal simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsiben egyenletesen elosztjuk a masszát, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A kész pitét négyzetekre vágjuk, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

Scroll to top