Császárfánk serpenyőben sütve

A legtöbb császárfánk tepsiben készül, ám a mi sütink tükörtojássütőben fog megsülni. Két-két darabot aztán lekvárral összeragasztgatunk imígyen:

Császárfánk

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • fél rúd vanília,
  • 3 dl tej,
  • 4 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • 5 dkg vaníliás cukor,
  • lekvár,
  • só.

Süssünk császárfánkot!

  1. Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg.
  2. Vaníliás forró tejjel felengedjük, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levesszük, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, csipetnyi sót, és egyenként belekeverjük a tojássárgákat.
  4. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A tükörtojássütőben kevés olajat hevítünk, a tésztából egy kanállal beleöntünk, és mindkét oldalán pirosra sütjük.
  6. Egyet-egyet lekvárral összeragasztunk, és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 11 =

Scroll to top