Berlini fánk

A berlini fánk olajban sült tésztaféleség, melyet csonthéjas gyümölccsel bolondítunk meg. Töltelék nélkül készítjük a diónyi fánkocskákat.

Ennek a fánkféleségnek a mandula adja meg azt a különlegességet, amivel eltér a farsangi fánktól. A németek egyébként saját találmányként tartják számon a fánkot, szerintem ebbe a magyar háziasszonyoknak is lesz beleszólása…

Berlini fánk hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 25 dkg mandula,
  • 3,5 dl tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 3 tojássárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Berlini fánk recept

  1. A tejet a vajjal felforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg az edény falától elválik.
  2. Melegen hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, az apróra vágott mandulát, végül cukorral, és kevés sóval ízesítjük.
  3. Amikor kihűlt, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, majd vágott mandulában megforgatjuk, és forró olajban megsütjük.
  4. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  5. Adhatunk hozzá, dzsemet, jamot, ízt, vagy lekvárt 🙂

Ha csak dió van otthon, azzal helyettesítheted a mandulát ehhez a recepthez!

Recept összefoglaló
Recept:
Berlini fánk
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

12 + hét =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close