Berlini fánk

A berlini fánk olajban sült tésztaféleség, melyet csonthéjas gyümölccsel bolondítunk meg. Töltelék nélkül készítjük a diónyi fánkocskákat.

Ennek a fánkféleségnek a mandula adja meg azt a különlegességet, amivel eltér a farsangi fánktól. A németek egyébként saját találmányként tartják számon a fánkot, szerintem ebbe a magyar háziasszonyoknak is lesz beleszólása…

Berlini fánk hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 25 dkg mandula,
  • 3,5 dl tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 3 tojássárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Berlini fánk recept

  1. A tejet a vajjal felforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg az edény falától elválik.
  2. Melegen hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, az apróra vágott mandulát, végül cukorral, és kevés sóval ízesítjük.
  3. Amikor kihűlt, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, majd vágott mandulában megforgatjuk, és forró olajban megsütjük.
  4. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  5. Adhatunk hozzá, dzsemet, jamot, ízt, vagy lekvárt 🙂

Ha csak dió van otthon, azzal helyettesítheted a mandulát ehhez a recepthez!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Berlini fánk
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + tizenhat =

Scroll to top