Berlini fánk

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A berlini fánk olajban sült tésztaféleség, melyet csonthéjas gyümölccsel bolondítunk meg. Töltelék nélkül készítjük a diónyi fánkocskákat.

Ennek a fánkféleségnek a mandula adja meg azt a különlegességet, amivel eltér a farsangi fánktól. A németek egyébként saját találmányként tartják számon a fánkot, szerintem ebbe a magyar háziasszonyoknak is lesz beleszólása…

Berlini fánk hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 25 dkg mandula,
  • 3,5 dl tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 3 tojássárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Berlini fánk recept

  1. A tejet a vajjal felforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg az edény falától elválik.
  2. Melegen hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, az apróra vágott mandulát, végül cukorral, és kevés sóval ízesítjük.
  3. Amikor kihűlt, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, majd vágott mandulában megforgatjuk, és forró olajban megsütjük.
  4. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  5. Adhatunk hozzá, dzsemet, jamot, ízt, vagy lekvárt 🙂

Ha csak dió van otthon, azzal helyettesítheted a mandulát ehhez a recepthez!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Berlini fánk
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Édes sütemények Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + kilenc =