Almás zserbó recept

Almás zserbó recept képekkelAz almás zserbó recept pár dologban különbözik csak a hagyományos zserbó elkészítésének módjától. Ha megkóstolnád ezt a finom zserbót, akkor itt találsz hozzá egy kipróbált receptet.

Először elkészíted a tésztát, majd amíg az pihen, addig összeállítod a tölteléket. Amikor megsült az almás zserbó, akkor amíg kihűl, lesz időd a csokimázat elkészíteni.

Almás zserbó recept képekkel

Mint minden receptnek, ennek is számtalan variációja létezik. Van aki sütőport is használ, van aki lekvár nélkül készíti. Szerintem ez a változat a legfinomabb:

Tészta hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin vagy zsír
  • 1 dl tej
  • 1 zacskó (7 g) instant élesztőpor
  • csipet só

Töltelék hozzávalók

  • 6-7 evőkanál lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 60 dkg reszelt alma
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj, ízlés szerint

Almás zserbó szelet elkészítése lépésről lépésre

  1. Először készítsd el a tésztát, melyhez a langyos tejben keverj el egy teáskanál cukrot, öntsd bele az instant élesztőt és meleg helyen futtasd fel.
  2. Szitáld át a lisztet, keverd bele a porcukrot és a csipetnyi sót, majd morzsold bele a margarint.
  3. A keverékhez most öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd alaposan gyúrd össze a tésztát. Almás zserbó tésztája
  4. Oszd három egyenlő részre az almás zserbó tésztáját és tedd félre pihenni, amíg elkészíted a tölteléket.
  5. Én ilyenkor kapcsolom be a sütőt 180°C-ra, hogy sütésre készen álljon. Jöhet a töltelék.
  6. A diót keverd össze a kristálycukorral, az almát nagy lyukú reszelőn reszeld le, majd nyomkod ki a levét.
  7. Adj hozzá 2 evőkanál cukrot, és az ízlés szerinti hintsd meg fahéjjal.
  8. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, egy rész tésztát nyújts ki tepsi nagyságúra.
  9. Kend meg a lekvár felével, szórd rá a cukrozott dió felét, majd az almás töltelék felét is szórd rá egyenletesen.Előbb a lekvár, majd a cukrozott dió kerül a tésztáraA tészta felett a harmadik réteg a reszelt alma
  10. Jöhet a következő réteg tészta, majd arra a lekvár, a cukrozott dió és végül a reszelt alma.
  11. A harmadik rész tésztát is nyújtsd ki és takard be vele a sütit.
  12. A süteményt néhány helyen szurkáld meg egy villával, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon belőle.
  13. Az előmelegített sütőben 180°C-on kb.: 30 perc alatt szép aranyszínűre süsd a süteményt.
  14. Amikor kész, sütőrácson teljesen hűtsd le.
  15. Olvassz csokoládét és vond be vele a süti tetejét. Miután megkötött a csokimáz, hosszúkás szeletekre vágd fel és így tálald.Fényes csokimáz a süti tetején

Ugye nem olyan bonyolult ezt a karácsonyi sütit elkészíteni? Mert a zserbók fő szezonja karácsony környékén van…

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Almás zserbó recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét + 5 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close