
Az almás rétes egyszerűen elkészíthető sütemény a recept alapján, mert ehhez a sütihez kész réteslapot használunk. Ha valaki saját maga szeretne egy egyszerű, olcsó tésztát a réteshez, akkor oldalunkon megtalálja hozzá az olcsó rétes receptjét.
Töltelékünkben az alma mellett jelentős szerepe van a diónak is! Tehetünk bele ízlés szerint mazsolát, amit felhasználás előtt érdemes előkészíteni. A recept alatt elmondjuk, mit kell vele csinálni.
Ha egy egyszerű almás rétes receptet kerestél, akkor megtaláltad! Mondanom sem kell talán, attól ilyen könnyen elkészíthető a süti, mert nem kell a tésztával bajlódni. Vegyél tehát kész réteslapot és készítsd el a finom sütit!
Almás rétes recept kész réteslapból
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap,
- 60 dkg alma,
- 5 dkg dió darálva,
- 1 kanál zsemlemorzsa,
- 20 dkg cukor,
- zsír.
Almás rétes elkészítése
- A kész réteslapot egy abroszra kiterítjük, olvasztott zsírral meglocsoljuk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.
- Ráhintjük a darált diót, erre tesszük a hámozott, reszelt és kicsavart almát.
- Megszórjuk ízlés szerint cukorral, majd az abrosz segítségével felsodorjuk.
- Megkenjük a tetejét tejföllel és kizsírozott tepsiben szép pirosra sütjük.
Az alma sokakat arra csábít, hogy fahéjat is tegyenek a rétesbe. Mi – elsősorban a dió miatt – ettől eltekintettünk. Mazsolát viszont ízlés szerint tehetünk bele, ami akkor lesz még finomabb, ha felhasználás előtt rumban megáztatjuk.
Tálalhatjuk langyosan, vagy teljesen kihűlve, ízlés szerint porcukorral megszórva.





