Almás lepény I.

Almás lépény töltelékkel - Édes sütemény receptAz almás lepény (pite)receptje közkívánatra került be az édes sütemény receptek közé. Kalácstészta keménységű tésztát készítünk, majd megkelesztjük. A tepsiben összeállítjuk és megsütjük.

Almás lepény I. hozzávalók, elkészítése

Almás lépény töltelékkel - Édes sütemény recept

Hozzávalók – tészta

  • 40 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 2 dl tej,
  • só,

Hozzávalók – töltelék

  • 1 kg alma,
  • 4 evőkanál cukor,
  • fahéj.

Almás lepény elkészítése

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és az élesztőt,és annyi tejet, hogy kalácstészta keménységű tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, majd megkelesztjük.
  4. Két lappá nyújtjuk.
  5. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd addig pároljuk míg a levét elfőli.
  6. Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
  7. Az egyik tésztalapot tepsibe tesszük, a tölteléket elosztjuk rajta, a másik lappal betakarjuk.
  8. A tetejét ízlés szerint felvert tojással megkenjük (fotónkon ez a változat van), majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
  9. Kockákra vágva tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 2 =

Scroll to top