A hagyományos pogácsáktól eltérően ezt megtöltjük, hogy ízesebb, érdekesebb legyen. A fűszerezést mindenki a saját ízlése szerint végezze! A töltött pogácsa elkészítése nem bonyolult, két fő lépésből áll.
Töltött pogácsa hozzávalók
- fagyasztott leveles tészta,
- sonka,
- hagyma,
- majoranna,
- só,
- kevés olaj,
- tojás a kenéshez,
- reszelt sajt
Töltött pogácsa recept
- A leveles tészta és a töltelék elkészítéséből áll a töltött pogácsa receptje.
- Az előbbit csak egyszerűen vegyük ki a fagyasztóból 🙂 !
- Amíg felenged, elkezdhetünk a töltelékkel foglalkozni.
- Először a hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon (olajon) megpirítjuk.
- Az előzőleg összevagdalt sonkát hozzáadjuk, majd megszórjuk majorannával és addig pirítjuk amíg a sonka megfelelő színt nem kap.
- Amíg ezzel foglalatoskodunk nagyjából ki is enged a tészta.
- Ekkor kis téglalap alakokat vágunk belőle és megtöltjük a töltelékkel.
- Összehajtjuk a töltött téglalapokat kis párnácska formára.
- Ezután egy kicsi sóval meg lehet szórni a tetejüket.
- Végül megkenjük tojással a tetejét a pogácsáinknak, majd megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.