Töltött pogácsa

A hagyományos pogácsáktól eltérően ezt megtöltjük, hogy ízesebb, érdekesebb legyen. A fűszerezést mindenki a saját ízlése szerint végezze! A töltött pogácsa elkészítése nem bonyolult, két fő lépésből áll.

Töltött pogácsa hozzávalók

  • fagyasztott leveles tészta,
  • sonka,
  • hagyma,
  • majoranna,
  • só,
  • kevés olaj,
  • tojás a kenéshez,
  • reszelt sajt

Töltött pogácsa recept

  1. A leveles tészta és a töltelék elkészítéséből áll a töltött pogácsa receptje.
  2. Az előbbit csak egyszerűen vegyük ki a fagyasztóból 🙂 !
  3. Amíg felenged, elkezdhetünk a töltelékkel foglalkozni.
  4. Először a hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon (olajon) megpirítjuk.
  5. Az előzőleg összevagdalt sonkát hozzáadjuk, majd megszórjuk majorannával és addig pirítjuk amíg a sonka megfelelő színt nem kap.
  6. Amíg ezzel foglalatoskodunk nagyjából ki is enged a tészta.
  7. Ekkor kis téglalap alakokat vágunk belőle és megtöltjük a töltelékkel.
  8. Összehajtjuk a töltött téglalapokat kis párnácska formára.
  9. Ezután egy kicsi sóval meg lehet szórni a tetejüket.
  10. Végül megkenjük tojással a tetejét a pogácsáinknak, majd megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy − kilenc =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close