Töltött pogácsa

A hagyományos pogácsáktól eltérően ezt megtöltjük, hogy ízesebb, érdekesebb legyen. A fűszerezést mindenki a saját ízlése szerint végezze! A töltött pogácsa elkészítése nem bonyolult, két fő lépésből áll.

Töltött pogácsa hozzávalók

  • fagyasztott leveles tészta,
  • sonka,
  • hagyma,
  • majoranna,
  • só,
  • kevés olaj,
  • tojás a kenéshez,
  • reszelt sajt

Töltött pogácsa recept

  1. A leveles tészta és a töltelék elkészítéséből áll a töltött pogácsa receptje.
  2. Az előbbit csak egyszerűen vegyük ki a fagyasztóból 🙂 !
  3. Amíg felenged, elkezdhetünk a töltelékkel foglalkozni.
  4. Először a hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon (olajon) megpirítjuk.
  5. Az előzőleg összevagdalt sonkát hozzáadjuk, majd megszórjuk majorannával és addig pirítjuk amíg a sonka megfelelő színt nem kap.
  6. Amíg ezzel foglalatoskodunk nagyjából ki is enged a tészta.
  7. Ekkor kis téglalap alakokat vágunk belőle és megtöltjük a töltelékkel.
  8. Összehajtjuk a töltött téglalapokat kis párnácska formára.
  9. Ezután egy kicsi sóval meg lehet szórni a tetejüket.
  10. Végül megkenjük tojással a tetejét a pogácsáinknak, majd megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenhét =

Scroll to top