Sósperec locsolóknak

A húsvét locsolók nélkül nem ér semmit. Akár kölni, parfüm, vagy egy vödör víz az eszköz, a hölgyek elhervadását hivatott megakadályozni. Hölgyek, hálálják meg a locsolást sóspereccel!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1-2 evőkanál tejföl,
  • 2 tojássárgája,
  • 2 tojásfehérje,
  • só.

Sósperec locsolóknak recept

  1. A lisztet a vajjal, a tejföllel, kevés sóval összegyúrjuk.
  2. A tésztából vékony csíkokat sodrunk, majd pereceket formálunk belőlük.
  3. Megkenjük tojássárgájával, és pirosra sütjük.
  4. Ezután lisztből, tojásfehérjéből, sóból pépet készítünk, és ezzel a pereceket bespricceljük, majd néhány percre a sütőbe visszatesszük.
  5. A locsolók is szomjasak bátran kínáljuk őket. A sör vagy a bor mellé adjunk egy kis szivacsot, azaz perecet is!

A locsoló valószínűleg több helyre is megy majd a hagyományt őrizni, inkább etessük, mint itassuk!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Sósperec locsolóknak
Szerző:
Megjelent:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + tizenegy =

Scroll to top