Sonkás zöldségfelfújt

Április utolsó napjára jutott a sonkás zöldségfelfújt. A recept érdekessége, hogy megtanuljuk a gőzben sütés fogalmát.

A sárgarépát, karalábét apró kockákra vágjuk, és vajban megpároljuk. A borsót, és a gombát külön-külön pároljuk meg. 5 dkg vajból, lisztből és a tejből kis sóval sűrű besamelmártást főzünk. Amikor félig kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a reszelt sajtot, végül összekeverjük a párolt zöldségekkel és az apró kockákra vágott sonkával. Egy megfelelő méretű formát kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, és gőzös sütőben készre sütjük.

Hozzávalók

  • 20-20 dkg sárgarépa, karalábé, zöldborsó és gomba,
  • 10-10 dkg sonka,
  • reszelt sajt és vaj,
  • 5 dl tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • só.

Tálalás

Azonnal tálaljuk, hogy a szuflé (= felfújt) ne essen össze.

Trükk

Gőzben úgy tudunk sütni, hogy egy tepsit megtöltünk vízzel, beletesszük a sütőbe, közvetlenül fölé helyezzük a sütőrácsot, és arra tesszük az edényt.

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 2 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close