Április utolsó napjára jutott a sonkás zöldségfelfújt. A recept érdekessége, hogy megtanuljuk a gőzben sütés fogalmát.
A sárgarépát, karalábét apró kockákra vágjuk, és vajban megpároljuk. A borsót, és a gombát külön-külön pároljuk meg. 5 dkg vajból, lisztből és a tejből kis sóval sűrű besamelmártást főzünk. Amikor félig kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a reszelt sajtot, végül összekeverjük a párolt zöldségekkel és az apró kockákra vágott sonkával. Egy megfelelő méretű formát kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, és gőzös sütőben készre sütjük.
Hozzávalók
- 20-20 dkg sárgarépa, karalábé, zöldborsó és gomba,
- 10-10 dkg sonka,
- reszelt sajt és vaj,
- 5 dl tej,
- 4 evőkanál liszt,
- 4 tojás,
- só.
Tálalás
Azonnal tálaljuk, hogy a szuflé (= felfújt) ne essen össze.
Trükk
Gőzben úgy tudunk sütni, hogy egy tepsit megtöltünk vízzel, beletesszük a sütőbe, közvetlenül fölé helyezzük a sütőrácsot, és arra tesszük az edényt.
Az összes recept – kedvenc receptek