Sonkás zöldségfelfújt

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Április utolsó napjára jutott a sonkás zöldségfelfújt. A recept érdekessége, hogy megtanuljuk a gőzben sütés fogalmát.

A sárgarépát, karalábét apró kockákra vágjuk, és vajban megpároljuk. A borsót, és a gombát külön-külön pároljuk meg. 5 dkg vajból, lisztből és a tejből kis sóval sűrű besamelmártást főzünk. Amikor félig kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a reszelt sajtot, végül összekeverjük a párolt zöldségekkel és az apró kockákra vágott sonkával. Egy megfelelő méretű formát kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, és gőzös sütőben készre sütjük.

Hozzávalók

  • 20-20 dkg sárgarépa, karalábé, zöldborsó és gomba,
  • 10-10 dkg sonka,
  • reszelt sajt és vaj,
  • 5 dl tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • só.

Tálalás

Azonnal tálaljuk, hogy a szuflé (= felfújt) ne essen össze.

Trükk

Gőzben úgy tudunk sütni, hogy egy tepsit megtöltünk vízzel, beletesszük a sütőbe, közvetlenül fölé helyezzük a sütőrácsot, és arra tesszük az edényt.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sós sütemények, sós sütik Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − négy =