Sonkás zöldségfelfújt

Április utolsó napjára jutott a sonkás zöldségfelfújt. A recept érdekessége, hogy megtanuljuk a gőzben sütés fogalmát.

A sárgarépát, karalábét apró kockákra vágjuk, és vajban megpároljuk. A borsót, és a gombát külön-külön pároljuk meg. 5 dkg vajból, lisztből és a tejből kis sóval sűrű besamelmártást főzünk. Amikor félig kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a reszelt sajtot, végül összekeverjük a párolt zöldségekkel és az apró kockákra vágott sonkával. Egy megfelelő méretű formát kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, és gőzös sütőben készre sütjük.

Hozzávalók

  • 20-20 dkg sárgarépa, karalábé, zöldborsó és gomba,
  • 10-10 dkg sonka,
  • reszelt sajt és vaj,
  • 5 dl tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • só.

Tálalás

Azonnal tálaljuk, hogy a szuflé (= felfújt) ne essen össze.

Trükk

Gőzben úgy tudunk sütni, hogy egy tepsit megtöltünk vízzel, beletesszük a sütőbe, közvetlenül fölé helyezzük a sütőrácsot, és arra tesszük az edényt.

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

Scroll to top