Quantcast

Sonkás zöldségfelfújt

Április utolsó napjára jutott a sonkás zöldségfelfújt. A recept érdekessége, hogy megtanuljuk a gőzben sütés fogalmát.

A sárgarépát, karalábét apró kockákra vágjuk, és vajban megpároljuk. A borsót, és a gombát külön-külön pároljuk meg. 5 dkg vajból, lisztből és a tejből kis sóval sűrű besamelmártást főzünk. Amikor félig kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a reszelt sajtot, végül összekeverjük a párolt zöldségekkel és az apró kockákra vágott sonkával. Egy megfelelő méretű formát kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, és gőzös sütőben készre sütjük.

Hozzávalók

  • 20-20 dkg sárgarépa, karalábé, zöldborsó és gomba,
  • 10-10 dkg sonka,
  • reszelt sajt és vaj,
  • 5 dl tej,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 tojás,
  • só.

Tálalás

Azonnal tálaljuk, hogy a szuflé (= felfújt) ne essen össze.

Trükk

Gőzben úgy tudunk sütni, hogy egy tepsit megtöltünk vízzel, beletesszük a sütőbe, közvetlenül fölé helyezzük a sütőrácsot, és arra tesszük az edényt.

TopMark webáruház

Az összes recept – kedvenc receptek

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhét − hat =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház