Sonkás táska

A húsvéti ételeink körét ma egy sonkás, tojásos étellel bővítjük. Ez a finom nassolnivaló szinte abbahagyhatatlan. Próbálja ki!

A tészta elkészítéséhez a lisztet, a margarint, 2 tojást, és a juhtúrót, kevés sóval ízesítve jól összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe fél órát pihentetjük. A darált sonkához hozzáadjuk a tejfölt, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és mindegyik közepére teszünk tölteléket. A tészta széleit tojássárgájával megkenjük, négy csücskét táska szerűen összefogjuk, és olajozott sütőlemezre téve megsütjük.

Hozzávalók

  • 20-20dkg liszt és juhtúró,
  • 15 dkg margarin,
  • 3 tojás,
  • 25 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 2-3 evőkanál tejföl,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Melegen is, hidegen is tálalható.

Trükk

A tészta pihentetése ne maradjon el.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 + 8 =

Scroll to top