Sonkás táska

A húsvéti ételeink körét ma egy sonkás, tojásos étellel bővítjük. Ez a finom nassolnivaló szinte abbahagyhatatlan. Próbálja ki!

A tészta elkészítéséhez a lisztet, a margarint, 2 tojást, és a juhtúrót, kevés sóval ízesítve jól összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe fél órát pihentetjük. A darált sonkához hozzáadjuk a tejfölt, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és mindegyik közepére teszünk tölteléket. A tészta széleit tojássárgájával megkenjük, négy csücskét táska szerűen összefogjuk, és olajozott sütőlemezre téve megsütjük.

Hozzávalók

  • 20-20dkg liszt és juhtúró,
  • 15 dkg margarin,
  • 3 tojás,
  • 25 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 2-3 evőkanál tejföl,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Melegen is, hidegen is tálalható.

Trükk

A tészta pihentetése ne maradjon el.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 8 =

Scroll to top