A húsvéti ételeink körét ma egy sonkás, tojásos étellel bővítjük. Ez a finom nassolnivaló szinte abbahagyhatatlan. Próbálja ki!
A tészta elkészítéséhez a lisztet, a margarint, 2 tojást, és a juhtúrót, kevés sóval ízesítve jól összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe fél órát pihentetjük. A darált sonkához hozzáadjuk a tejfölt, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és mindegyik közepére teszünk tölteléket. A tészta széleit tojássárgájával megkenjük, négy csücskét táska szerűen összefogjuk, és olajozott sütőlemezre téve megsütjük.
Hozzávalók
- 20-20dkg liszt és juhtúró,
- 15 dkg margarin,
- 3 tojás,
- 25 dkg főtt-füstölt sonka,
- 2-3 evőkanál tejföl,
- őrölt bors,
- só.
Tálalás
Melegen is, hidegen is tálalható.
Trükk
A tészta pihentetése ne maradjon el.