Sonkás stangli

Sonkás stangli recept:

Le sem tudnám tagadni, hogy az ilyen típusú, egyszerű sós sütemények a kedvenceim, annyiszor írtam már. A sonkás stangli húsvét alkalmából remek borfogó, azaz a locsoló által elfogyasztott bort megfogja.

A stanglikat ketté vágjuk, belsejüket kiszedjük, és a tejbe áztatjuk. A sonkát a kicsavart stanglibéllel együtt megdaráljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és az áttört főtt tojást. Sóval, borssal ízesítjük, és a tejfölt hozzáadva krémmé keverjük. Ezzel a stanglik alsó részét megtöltjük, tetejét rátesszük, és fóliába csomagolva 8-10 percig a sütőben sütjük.

Hozzávalók

  • 12 stangli,
  • 20 dkg füstölt sonka,
  • 2 dl tej,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 főtt tojás,
  • őrölt bors,
  • 1 dl tejföl,
  • só.

Tálalás

Kivesszük a fóliából és melegen tálaljuk.

Trükk

Nagyon sok ételrendeléssel / kiszállítással foglalkozó cégtől hozathat, de sokkal finomabb ha maga készíti! Akár a stanglit is megsütheti, de ha gyors vendégváró süteménynek szánja, akkor jobb ha veszi…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − kettő =

Scroll to top