Sonkás kifli

Sonkás kifli recept

A sonkás kifli egyszerű húsvéti sós sütemény. A kiflit nekünk kell elkészíteni, azért annyira nem egyszerű recept, hogy a bolti kiflibe egy szelet sonkát helyezünk…:-)

  1. A vajat, a lisztet jól elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadunk 1 tojás sárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk.
  3. Letakarva 1 óráig hűvös helyen pihentetjük.
  4. A ledarált sonkát tejföllel elkeverjük úgy, hogy pépszerű anyagot kapjunk.
  5. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, közepükre tesszük a sonkás pépet, és kifli formára felsodorjuk.
  6. Tejfölös tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt sonka,
  • 10 dkg vaj,
  • 20 dkg liszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 2 dl tejföl,
  • só.

Tálalás

Vendégváró falatok, egy tálra az asztal közepére helyezzük, a sör vagy a bor mellé.

Trükk

Ne felejtsük el, letakarva 1 óráig hűvös helyen pihentessük! Vigyázat, a locsolók is szeretik!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =

Scroll to top