Sonkás fánk

Recept:

Nem csak farsang alkalmából lehet fánkot készíteni. A sonkás fánk remek húsvéti vendégváró sós sütemény, semmi köze a farsangi fánkhoz.

A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel, és a tojással. Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és letakarva, langyos helyre téve megkelesztjük. Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert darált sonkahalmokat teszünk egyenlő távolságra. Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket középre véve kiszúrjuk. Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 30-30 dkg burgonya és liszt,
  • 20 dkg főtt füstölt sonka,
  • 2 dkg élesztő,
  • 4 dl tej,
  • 1 tojás,
  • 2-3 evőkanál tejföl,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Vendégváró húsvétra? Akkor a sör és/vagy a bor közelébe helyezzük.

Trükk

Nem tudja mi az élesztő felfuttatásának a módszere? Nézze meg a konyhatechnológia rovatunkban!

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 − három =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close