Sajtos-tejfölös tallér

Sajtos tejfölös tallér: finom ropogtatni való
Finom ropogtatni való

Ha van két-három szabad óránk, akkor készítsük el a sajtos-tejfölös tallért, ami viszonylag sok munkával jár, de megéri a fáradtságot! Mi egy múlt századi, öntött vas sütőt használtunk az elkészítéséhez, amit a gáztűzhelyen melegítettünk, de akár gofrisütőben is elkészíthető.

Mindig megemlítjük a recept elején, ha valami hamar elkészül, ezzel a sós süteménnyel azonban van munka bőven! Viszont cserébe napokig eltartható, finom ropogtatni való csemegét kapunk, ami ideális tévénézéshez, nassoláshoz, borozgatáshoz, stb.

Lássuk a receptet!

Sajtos-tejfölös tallér hozzávalók

  • 1 kg liszt,
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg margarin,
  • 1 sütőpor ,
  • 4 dl tejföl ,
  • 2 db tojás,
  • 1 evőkanál só.

Sajtos-tejfölös tallér sütése

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk.Ízlés szerint diónyi (mogyorónyi) golyócskákat formálunk a tésztából.

    Sajtos-tejfölfö tallér: Kis golyócskákat sodrunk az összedolgozott alapanyagból
    Kis golyócskákat sodrunk az összedolgozott alapanyagból
  2. Elhelyezzük a felforrósított tallérsütőben úgy, hogy a kilapított golyók ne érjenek össze.

    Sajtos-tejfölös tallér: A kilapított golyócskák nem értek össze a sütőben
    A kilapított golyócskák nem értek össze a sütőben
  3. Mindkét oldalát egy-két perc alatt barnára sütjük.

Hol tudjuk elhibázni?

  1. Egyenletesen dolgozzuk el az alapanyagokat, majd megfelelő méretű golyócskákat gyúrjunk belőle.
  2. Ha nem várjuk meg hogy felforrósodjon a tallérsütő, akkor rá fog ragadni a tészta.
  3. Ha bekenjük zsiradékkal a sütőfelületet. Nem kell, mert, ha elég forró a sütő, nem kell külön olajjal/zsírral bekenni!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 11 =

Scroll to top