Sajtos pogácsa (Marcsi pogácsája)

Marcsi pogácsájához felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kiszaggatjuk, megsütjük. A sós sütemény egyszerűsége és a finom íze miatt került be a receptgyűjtemény kedvencei közé. Sajtot a tésztájába nem, csak a tetejére teszünk.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Bárhol megjelenünk vele, a népszerű sós sütemények közé tartozik a pogácsa. Főbb jellemzői: élesztős, sajtos, margarinos.

Sajtos pogácsa recept

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 kocka margarin
  • só,
  • fél élesztő.
  • 2 tojás fehérje (tetejére),
  • reszelt sajt ízlés szerint. (tetejére)

Sajtos pogácsa elkészítése

  1. Az élesztőt a konyhatechnológia részben foglaltak szerint felfuttatjuk.

    Élesztő felfuttatása
    Felfuttatjuk az élesztőt egy pohárban
  2. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  3. Majd 1 -1,5 cm vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojás fehérjével megkenjük, és sajtot teszünk rá.
  4. Aranyszínűre sütjük.

Recept: Marcsi, Sopronból. Köszönjük!

Összefoglaló

Sajtos pogácsa - Marcsi pogácsája

Ha egyszerű sajtos pogácsa receptet keresel, akkor ne keresgélj tovább! Készítsd el Marcsi pogácsáját, próbáld ki a receptet!

Típus: Sós süti, desszert

Nemzeti konyha: Magyar

Kulcsszavak: pogácsa

Előkészítési idő: PT10

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók:

  • liszt
  • tejföl
  • tojás sárgája
  • margarin
  • fél élesztő
  • tojás fehérje
  • reszelt sajt

Recept útmutatások: Sajtos sós süti recept, amit nem túl bonyolult elkészíteni, ha tudsz élesztőt futtatni. Próbáld ki ezt az egyszerű sajtos pogácsa receptet!

Szerkesztő Értékelése:
4.26

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenkilenc + tizenkilenc =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház