Marcsi pogácsájához felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kiszaggatjuk, megsütjük. A sós sütemény egyszerűsége és a finom íze miatt került be a receptgyűjtemény kedvencei közé. Sajtot a tésztájába nem, csak a tetejére teszünk.
Bárhol megjelenünk vele, a népszerű sós sütemények közé tartozik a pogácsa. Főbb jellemzői: élesztős, sajtos, margarinos.
Sajtos pogácsa recept
Hozzávalók
- 60 dkg liszt,
- 2 dl tejföl,
- 2 tojás sárgája,
- 1 kocka margarin
- só,
- fél élesztő.
- 2 tojás fehérje (tetejére),
- reszelt sajt ízlés szerint. (tetejére)
Sajtos pogácsa elkészítése
- Az élesztőt a konyhatechnológia részben foglaltak szerint felfuttatjuk.
Felfuttatjuk az élesztőt egy pohárban - Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- Majd 1 -1,5 cm vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojás fehérjével megkenjük, és sajtot teszünk rá.
- Aranyszínűre sütjük.
Recept: Marcsi, Sopronból. Köszönjük!
Összefoglaló
Sajtos pogácsa - Marcsi pogácsája
Ha egyszerű sajtos pogácsa receptet keresel, akkor ne keresgélj tovább! Készítsd el Marcsi pogácsáját, próbáld ki a receptet!
Típus: Sós süti, desszert
Nemzeti konyha: Magyar
Kulcsszavak: pogácsa
Előkészítési idő: PT10
Főzési idő: PT40M
Összes idő: PT50M
Hozzávalók:
- liszt
- tejföl
- tojás sárgája
- margarin
- só
- fél élesztő
- tojás fehérje
- reszelt sajt
Recept útmutatások: Sajtos sós süti recept, amit nem túl bonyolult elkészíteni, ha tudsz élesztőt futtatni. Próbáld ki ezt az egyszerű sajtos pogácsa receptet!
4.26