A sós sütemény receptek közül egy érdekességet ajánlunk figyelmükbe. A sajtos süti attól lesz háromszög alakú, hogy a feltekert tésztát háromszög alakban vágjuk fel. A receptet Arató Kati küldte Harkáról. Köszönjük!
Sajtos háromszög összetevői, elkészítése
Hozzávalók
- 80 dkg liszt,
- 0,5 l langyos tej,
- 5 dkg élesztő,
- 1 evőkanál só,
- 1,5 dl olaj,
- 20 dkg margarin,
- 3 tojássárgája,
- 1 tojás,
- 1 nagy tejföl,
- 10 dkg sajt,
- szezámmag.
Sajtos háromszög elkészítése
- A 1 dl tejben az élesztőt megfuttatjuk.
- A liszttel, többi tejjel, sóval, olajjal, élesztős tejjel tésztát gyúrunk, kelesztjük.
- Mikor megkelt, négy cipóra osztjuk, kinyújtjuk.
- A margarint összekeverjük a 3 tojássárgájával, minden kinyújtott tésztadarabot megkenünk vele.
- A tésztát feltekerjük, és a rudakból háromszögformákat vágunk.
- Tetejüket megkenjük tojással, szórhatunk rá sajtot, vagy akár szezámmagot is, sütjük.
Szilveszteri mulatozás mellé remek kiegészítő sütemény!