
A pizzás csiga egy olcsó recept, nézd csak át a hozzávalókat! A pizzás csigát szívesen soroljuk a szilveszteri receptek, vagy más ünnepi alkalmak sós desszertjei közé, mert amikor sok alkohol fogy, az ember szívesebben fogyaszt az ital mellé sós süteményt, mint édességet. Aki mégis az édes süteményt választana, annak a túrós tésztájú kakaós csigát ajánljuk!
Azért tudjuk nagyon hamar elkészíteni, mert a töltelékkel nem sokat bíbelődünk, késztermékekből csináljuk. De nem kell megijedni! Azért mert gyors recept, még nagyon finom a pizzás csiga! Hogy még finomabb legyen, a recept alján a két legfontosabb folyamathoz, az élesztő felfuttatásához és a tészta kelesztéséhez külön is adunk tippeket.
A hozzávalók között feltüntetett pizzakrémet tubusban keresd a szupermarket polcain, hasonló kiszerelésben van, mint a mustár, a majonéz, vagy a piros arany. Nagyon sokan kérték ezt a finom receptet tőlünk, hát tessék megsütni a pizzás csigát!
Pizzás csiga hozzávalók
Tészta
- 1 dl langyos tej,
- 1 dl langyos víz,
- 1 csapott kanál cukor,
- 1 mokkás kanál só,
- 2 kanál olaj,
- 40 dkg liszt,
- 3 dkg élesztő.
Töltelék
- 1 nagyobb, vagy 2 kicsi pizzakrém,
- egy nagyobb doboz darált hús konzerv.
Pizzás csiga recept
- Ahogy utaltam rá, a pizzás csiga elkészítése hamar megvan: elsőként a langyos tejbe beletesszük az élesztőt és egy pici cukrot, megfuttatjuk. Nem tudod hogy kell? Görgess a recept alá és nézd meg a tippünket!
Felfuttatjuk az élesztőt egy pohárban - A lisztet, a tejet, a vizet, a cukrot a sót és az olajat keverőtálba tesszük, majd a megfuttatott élesztővel összegyúrjuk, kelesztjük.
Összegyúrtuk a tésztát - A megkelt tésztát kétfelé vesszük, kisodorjuk, és az előre elkészített pizzás töltelékkel megtöltjük.
- A pizzás csiga tölteléke úgy készül, hogy a pizzakrémet és a darált hús konzervet alaposan összekeverjük.
A sós süti tölteléke -
A tésztára elkenjük a tölteléket Feltekerjük, a széleit, ahová nem jutott töltelék levágjuk, ezután a feltekert tésztát szeletekre vágjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A sütik között legyen legalább 1 cm-es hely.
Egyenletesen elosztva tesszük a tepsire - A csigák tetejére sajtot reszelünk és előmelegített sütőben süsd addig, amíg a sajt szépen rá nem olvad a pirosra sült csiga tetejére. Ez kb: 25 perc.
- Ha megsült a tészta, akkor vedd ki a sütőből és hagyd kb.: egy órát pihenni, azután szedd ki a tepsiből.
Pizzás csiga tippek
- Beszéljünk először az élesztő felfuttatásáról! A pizzás csiga recept estén is fontos, hogy az élesztő megfelelően felfusson. Hogyan csináld? Erről itt írtunk részletesen: Élesztő felfuttatása.
- A tészta keltetése huzatos helyen sikertelenségre van ítélve, és sugárzó hő (tűzhely, kályha) sem ideális hely ahhoz, hogy szépen megkeljen a tésztánk.
- Levágtuk a pizzás csiga széleit, mert nem jutott bele elegendő mennyiségű töltelék. Mi legyen vele? Kidobhatod, de az pazarlás. Külön is megsütheted és egy kis ötletességgel önálló sós sütit is készíthetsz belőle. Van valami tipped hozzá?
Ha tetszett a recept, próbáld ki és oszd meg a közösségi oldaladon! Hadd ismerjék meg a barátaid is!





