Ez a pizzás csiga kelt tésztából készül, egy olcsó recept, nézd csak át a hozzávalókat! A pizzás csigát szívesen soroljuk a szilveszteri receptek, vagy más ünnepi alkalmak sós desszertjei közé, mert amikor sok alkohol fogy, az ember szívesebben fogyaszt az ital mellé sós süteményt, mint édességet.
Aki mégis az édes süteményt választana, annak a túrós tésztájú kakaós csigát ajánljuk!
Azért tudjuk nagyon hamar elkészíteni, mert a töltelékkel nem sokat bíbelődünk, késztermékekből csináljuk. De nem kell megijedni! Azért mert gyors recept, még nagyon finom a pizzás csiga! Hogy még finomabb legyen, a recept alján a két legfontosabb folyamathoz, az élesztő felfuttatásához és a tészta kelesztéséhez külön is adunk tippeket.
A hozzávalók között feltüntetett pizzakrémet tubusban keresd a szupermarket polcain, hasonló kiszerelésben van, mint a mustár, a majonéz, vagy a piros arany. Nagyon sokan kérték ezt a finom receptet tőlünk, hát tessék megsütni a pizzás csigát!
Pizzás csiga recept
Tészta hozzávalók
- 1 dl langyos tej,
- 1 dl langyos víz,
- 1 csapott kanál cukor,
- 1 mokkás kanál só,
- 2 kanál olaj,
- 40 dkg liszt,
- 3 dkg élesztő.
Töltelék hozzávalók
- 1 nagyobb, vagy 2 kicsi pizzakrém,
- egy nagyobb doboz darált hús konzerv.
Pizzás csiga elkészítése
- Ahogy utaltam rá, a pizzás csiga elkészítése hamar megvan: elsőként a langyos tejbe beletesszük az élesztőt és egy pici cukrot, megfuttatjuk. Nem tudod hogy kell? Görgess a recept alá és nézd meg a tippünket!
Feltekerjük, a széleit, ahová nem jutott töltelék levágjuk, ezután a feltekert tésztát szeletekre vágjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A sütik között legyen legalább 1 cm-es hely.
Pizzás csiga tippek
- Beszéljünk először az élesztő felfuttatásáról! A pizzás csiga recept estén is fontos, hogy az élesztő megfelelően felfusson. Hogyan csináld? Erről itt írtunk részletesen: Élesztő felfuttatása.
- A tészta keltetése huzatos helyen sikertelenségre van ítélve, és sugárzó hő (tűzhely, kályha) sem ideális hely ahhoz, hogy szépen megkeljen a tésztánk.
- Levágtuk a pizzás csiga széleit, mert nem jutott bele elegendő mennyiségű töltelék. Mi legyen vele? Kidobhatod, de az pazarlás. Külön is megsütheted és egy kis ötletességgel önálló sós sütit is készíthetsz belőle. Van valami tipped hozzá?
- A bolti pizzakrém és a vagdalthús konzerv lényegesen megkönnyíti ennek a sós sütemény féleségnek az elkészítését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne használhatnál friss alapanyagokat: darált húst, paradicsomot, stb. De az már egy másik recept lenne…
Összefoglaló
Pizzás csiga recept
A pizzás csiga egy olcsó és gyors recept, nézd csak át a hozzávalókat! A részletes leírás mellé a receptben tippeket is kapsz, hogy a te pizzás csigád finomabb legyen mint bárki másé!
Típus: Sós süti
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT25M
Összes idő: PT55M
Hozzávalók:
- tej
- víz
- élesztő
- só
- cukor
- pizzakrém
- darálhús konzerv
Recept útmutatások: A pizzás csigához először elkészíted a kelt tésztát, majd a tölteléket. A tésztát megkened a töltelékkel és berakod a sütőbe, ahol a tetejét megszórod reszelt sajttal. Ezután már csak meg kell sütni és kész!
4.97
Ha tetszett a recept, próbáld ki és oszd meg a közösségi oldaladon! Hadd ismerjék meg a barátaid is!