Marcsi pogácsája

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Marcsi pogácsája

Finom sajtos pogácsa Sopronból

Marcsi pogácsájához felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd kiszaggatjuk, megsütjük. A sós sütemény egyszerűsége és a finom íze miatt került be a receptgyűjtemény kedvencei közé. Sajtot a tésztájába nem, csak a tetejére teszünk.

Bárhol megjelenünk vele, a népszerű sós sütemények közé tartozik a pogácsa. Főbb jellemzői: élesztős, sajtos, margarinos.

Marcsi pogácsája hozzávalók

  • 60 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 kocka margarin
  • só,
  • fél élesztő.
  • 2 tojás fehérje (tetejére),
  • reszelt sajt ízlés szerint. (tetejére)

Sajtos pogácsa recept

  1. Az élesztőt a konyhatechnológia részben foglaltak szerint felfuttatjuk.

    Élesztő felfuttatása

    Felfuttatjuk az élesztőt egy pohárban

  2. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  3. Majd 1 -1,5 cm vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojás fehérjével megkenjük, és sajtot teszünk rá.
  4. Aranyszínűre sütjük.

Recept: Marcsi, Sopron. Köszönjük!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sajtos pogácsa - Marcsi pogácsája
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sós sütemények, sós sütik Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =