Krumplis, töpörtyűs pogácsa

A krumplis töpörtyűs pogácsa sós sütemény. Így kezdjük el: az élesztőt a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk…

Krumplis, töpörtyűs pogácsa receptje

Hozzávalók

3,5 dkg élesztő,
kb. 1 dl langyos tej,
csipetnyi cukor,
20 dkg héjában főtt burgonya,
10 dkg töpörtyű,
1 tojássárgája,
2 dl tejföl,
60 dkg liszt,
1 kiskanál só
a nyújtáshoz liszt,
a tepsi kikenéséhez egy kis vaj,
a tészta lekenéséhez tojás.

Krumplis, töpörtyűs pogácsa elkészítése

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk.
Ezután az élesztőt a főtt, áttört burgonyával, az apróra vágott töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel, meg a liszttel, megsózva összegyúrjuk.
Letakarva meleg helyen kb. 50 perc alatt megkelesztjük.
Utána enyhén lisztezett gyúrólapon fél centi vastagra lapítjuk, 5-6 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óráig sütjük.

Libri könyvajánló:

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =

Scroll to top