Kefires croissant

Kefires croissant - jó étvágyat kívánok hozzá!A kefires croissant egy lágy tésztájú, sajtos, sós sütemény. Baráti beszélgetésekhez, borozgatásokhoz ajánlom. De tökéletes vendégváró fogásnak is, vagy egy sűrű, tartalmas leves (pl: lencsegulyás) után, második fogásnak.

Hidd el, megéri megcsinálni!

Ugye étvágygerjesztő a képen ez a sajttal együtt aranybarnára sült kefires kifli. De még nem beszéltem arról, hogy mennyire nehéz elkészíteni.

Semennyire! Jöjjön a recept:

Aranybarnára sült kefíres croissant recept

Eddig még nem mondtam, de ez egy krémes, sós süti. De ne aggódj, a krém abszolút nem bonyolult!

Hozzávalók

A tésztához ezt készítsd elő:

  • 70 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 175 g kefir
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 6 dkg cukor
  • ízlés szerint só
  • 1,5 dl tej (langyos)
  • 5 dkg élesztő

Ez kell a krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg só

Sajtos croissant sajt nélkül? Persze hogy nem. A tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg sajt (kevés reszelt)
  • ízlés szerint köménymag

A kefíres croissant elkészítése lépésről lépésre

  1. Futtasd fel az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben.
  2. A lisztet, cukrot, tojást, kefirt, olajat keverd el, add hozzá a felfuttatott élesztőt, majd dagszd össze a tésztát.
  3. Vedd négyfelé a kész tésztát és kb. 30 cm-es átmérőjű körökre nyújtsd ki őket. 2-3 mm vastag, kerekre nyújtott kapsz.
  4. Most jön a krémezés! A megsózott margarint keverd ki habosra, az első tésztát kend meg a krém felével.
  5. A krémes tésztára helyezd rá a második kör alakúra nyújtott tésztát. Kész a kefires croissant alapja!
  6. A harmadik és negyedi tésztából és a maradék krémből ugyan így készítsd el a süti alapját. Van két krémes tésztád.
  7. Mindkét kört vágd fel 16 cikkre (összesen 32 szelet lesz a két tésztából), majd tekerd fel őket kifliszerűen.
  8. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, rakosgasd rá a feltekert kifliket, majd kend meg tojássárgájával és hintsd meg reszelt sajttal a tetejét.Kefires croissant sütés előtt a tepsiben
  9. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kefires kifli, avagy a változatok sora végtelen

Ehhez hasonló receptet számtalanul találhatsz az interneten. Kis variációkkal.

Van aki sajt helyett szezámmaggal, vagy köménymaggal hinti meg a croissant tetejét.

A közepébe kerülhet sonka, sajt, bacon, vagy akár virsli is! Ahogy Szilágyi Balázs Virsli kabátban receptjének végén is szerepel, az alapvetően leveles tésztából készülő kabát helyett az ebben a receptben szereplő tésztába is betekerhető a virsli.

Aranybarnára sült kefires croissant

Horváth Csaba (Sopron) receptje alapján.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Kefires croissant, kefires kifli recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − húsz =

Scroll to top