Recept:
Amikor a farsangi fánk receptjét közzé tettük, ígértünk egy sós süti receptet is. Tessék, itt van a farsangi teaperec receptje!
A lisztet, a tojást, a zsírt, és csipetnyi sót összekeverjük, jól kidolgozzuk, hogy kemény tésztát kapjunk. Kisujjnyi vastag hengerré formáljuk, és pereceket alakítunk ki belőle. Forró vízbe téve kifőzzük, majd azonnal lehűtjük hideg vízzel. A tojássárgákat a tejföllel simára keverjük, megsózzuk, és ezzel a pereceket megkenjük. Vajazott sütőlemezre tesszük, és pirosra sütjük.
Hozzávalók
- 32 dkg liszt,
- 6 tojás,
- 12 dkg zsír,
- 6 dkg porcukor,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl tejföl,
- só
Tálalás
Nevében is benne van: teával. Ám ha sörözünk, vagy borozunk mellette, az is megbocsátható.
Trükk
Nyilván a sós étel szomjúságot okoz. Farsang idején pedig van mit inni bőven!