Farsangi teaperec

Recept:

Amikor a farsangi fánk receptjét közzé tettük, ígértünk egy sós süti receptet is. Tessék, itt van a farsangi teaperec receptje!

A lisztet, a tojást, a zsírt, és csipetnyi sót összekeverjük, jól kidolgozzuk, hogy kemény tésztát kapjunk. Kisujjnyi vastag hengerré formáljuk, és pereceket alakítunk ki belőle. Forró vízbe téve kifőzzük, majd azonnal lehűtjük hideg vízzel. A tojássárgákat a tejföllel simára keverjük, megsózzuk, és ezzel a pereceket megkenjük. Vajazott sütőlemezre tesszük, és pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • 32 dkg liszt,
  • 6 tojás,
  • 12 dkg zsír,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,

Tálalás

Nevében is benne van: teával. Ám ha sörözünk, vagy borozunk  mellette, az is megbocsátható.

Trükk

Nyilván a sós étel szomjúságot okoz. Farsang idején pedig van mit inni bőven!

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

18 − kilenc =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close