Farsangi teaperec

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Recept:

Amikor a farsangi fánk receptjét közzé tettük, ígértünk egy sós süti receptet is. Tessék, itt van a farsangi teaperec receptje!

A lisztet, a tojást, a zsírt, és csipetnyi sót összekeverjük, jól kidolgozzuk, hogy kemény tésztát kapjunk. Kisujjnyi vastag hengerré formáljuk, és pereceket alakítunk ki belőle. Forró vízbe téve kifőzzük, majd azonnal lehűtjük hideg vízzel. A tojássárgákat a tejföllel simára keverjük, megsózzuk, és ezzel a pereceket megkenjük. Vajazott sütőlemezre tesszük, és pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • 32 dkg liszt,
  • 6 tojás,
  • 12 dkg zsír,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,

Tálalás

Nevében is benne van: teával. Ám ha sörözünk, vagy borozunk  mellette, az is megbocsátható.

Trükk

Nyilván a sós étel szomjúságot okoz. Farsang idején pedig van mit inni bőven!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sós sütemények, sós sütik Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 2 =