Farsangi teaperec

Recept:

Amikor a farsangi fánk receptjét közzé tettük, ígértünk egy sós süti receptet is. Tessék, itt van a farsangi teaperec receptje!

A lisztet, a tojást, a zsírt, és csipetnyi sót összekeverjük, jól kidolgozzuk, hogy kemény tésztát kapjunk. Kisujjnyi vastag hengerré formáljuk, és pereceket alakítunk ki belőle. Forró vízbe téve kifőzzük, majd azonnal lehűtjük hideg vízzel. A tojássárgákat a tejföllel simára keverjük, megsózzuk, és ezzel a pereceket megkenjük. Vajazott sütőlemezre tesszük, és pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • 32 dkg liszt,
  • 6 tojás,
  • 12 dkg zsír,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,

Tálalás

Nevében is benne van: teával. Ám ha sörözünk, vagy borozunk  mellette, az is megbocsátható.

Trükk

Nyilván a sós étel szomjúságot okoz. Farsang idején pedig van mit inni bőven!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 14 =

Scroll to top