A parmezános burgonyafánk recept esetén a parmezán sajt csak a süti tetejére kerül reszelve, szórva, de van aki a tésztába is kever egy keveset.
A farsangi fánk recept ötletek kifogyhatatlanok. Ez a parmezános burgonyafánk a legjobb bizonyíték rá.
Parmezános burgonyafánk hozzávalók
- 5 dkg liszt,
- 30 dkg burgonya,
- 3-3 dkg élesztő és porcukor,
- 1 dl tej,
- 5 dkg vaj,
- 3 tojássárgája,
- 1,5 dl tejföl,
- 10 dkg parmezán sajt,
- olaj a sütéshez.
Parmezános burgonyafánk recept
- A krumplit héjában puhára főzzük, megpucoljuk, áttörjük.
- Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk és letakarva megkelesztjük.
- A vajat 1 tojássárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az áttört burgonyát, a tojássárgáját, végül az élesztőt.
- Kevés cukorral ízesítjük, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy könnyen formálható, lágy tésztát kapjunk.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, letakarva kelni hagyjuk.
- Forró olajban megsütjük.
- Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Recept összefoglaló
Recept:
Parmezános burgonyafánk
Szerző:
kedvenc-receptek.hu
Megjelent:
Elkészítés ideje: