Parmezános burgonyafánk

A parmezános burgonyafánk recept esetén a parmezán sajt csak a süti tetejére kerül reszelve, szórva, de van aki a tésztába is kever egy keveset.

A farsangi fánk recept ötletek kifogyhatatlanok. Ez a parmezános burgonyafánk a legjobb bizonyíték rá.

Parmezános burgonyafánk hozzávalók

  • 5 dkg liszt,
  • 30 dkg burgonya,
  • 3-3 dkg élesztő és porcukor,
  • 1 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 tojássárgája,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 10 dkg parmezán sajt,
  • olaj a sütéshez.

Parmezános burgonyafánk recept

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, megpucoljuk, áttörjük.
  2. Az élesztőt kevés langyos tejben elmorzsoljuk és letakarva megkelesztjük.
  3. A vajat 1 tojássárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az áttört burgonyát, a tojássárgáját, végül az élesztőt.
  4. Kevés cukorral ízesítjük, és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy könnyen formálható, lágy tésztát kapjunk.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, letakarva kelni hagyjuk.
  6. Forró olajban megsütjük.
  7. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
Recept:
Parmezános burgonyafánk
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 2 =

Scroll to top