Recept:
A kalács húsvét alkalmából eleve nem lehet rossz választás. De mi a helyzet a nizzai kalácskával? Döntse el kedves látogató, miután átböngészte a receptet!
Gasztro könyvajánló
5 dkg lisztet, fél dl langyos vízzel, pici sóval, az élesztővel elkeverünk, és langyos helyen megkelesztjük. A vajat a citromhéjjal jól kikeverjük, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kovászt, a maradék lisztet, és jól eldolgozzuk. Egy kivajazott formát egyharmadig megtöltünk tésztával, és letakarva kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt,
- 2 dkg élesztő,
- 10 dkg vaj,
- fél citrom héja,
- 3 tojás,
- 16 dkg cukor,
- 0,5 dl rum,
- só.
Tálalás
1,5 dl vízzel és a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a rumot, és ezzel meglocsoljuk a kalácsot.
Trükk
Nem minden kalács egyforma, szerencsére.