Nizzai kalácska

Recept:

A kalács húsvét alkalmából eleve nem lehet rossz választás. De mi a helyzet a nizzai kalácskával? Döntse el kedves látogató, miután átböngészte a receptet!

5 dkg lisztet, fél dl langyos vízzel, pici sóval, az élesztővel elkeverünk, és langyos helyen megkelesztjük. A vajat a citromhéjjal jól kikeverjük, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kovászt, a maradék lisztet, és jól eldolgozzuk. Egy kivajazott formát egyharmadig megtöltünk tésztával, és letakarva kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 10 dkg vaj,
  • fél citrom héja,
  • 3 tojás,
  • 16 dkg cukor,
  • 0,5 dl rum,
  • só.

Tálalás

1,5 dl vízzel és a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a rumot, és ezzel meglocsoljuk a kalácsot.

Trükk

Nem minden kalács egyforma, szerencsére.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

15 − 11 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close