Nizzai kalácska

Recept:

A kalács húsvét alkalmából eleve nem lehet rossz választás. De mi a helyzet a nizzai kalácskával? Döntse el kedves látogató, miután átböngészte a receptet!

5 dkg lisztet, fél dl langyos vízzel, pici sóval, az élesztővel elkeverünk, és langyos helyen megkelesztjük. A vajat a citromhéjjal jól kikeverjük, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a kovászt, a maradék lisztet, és jól eldolgozzuk. Egy kivajazott formát egyharmadig megtöltünk tésztával, és letakarva kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 10 dkg vaj,
  • fél citrom héja,
  • 3 tojás,
  • 16 dkg cukor,
  • 0,5 dl rum,
  • só.

Tálalás

1,5 dl vízzel és a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a rumot, és ezzel meglocsoljuk a kalácsot.

Trükk

Nem minden kalács egyforma, szerencsére.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 15 =

Scroll to top