Kókusztekercs

Recept:

Talán kevesen tudják, hogy a kókuszt húsételekhez is szokták ízesítésként használni. Karácsony közeledtével azonban egy hagyományosnak nem mondható kókuszos süteményt ajánlunk.

A tejet cukorral és a vaníliáscukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Addig forraljuk, amíg krém sűrűségű lesz, majd kihűtjűk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a krémet, és a Triple Sec-et. A piskótát a krém ⅔ részével megkenjük, majd szorosan feltekerjük. A maradék krémmel a tekercset kívülről is bevonjuk, tetejét kimagozott meggyszemekkel díszítjük.

Hozzávalók

  • 1 kakaós piskótatekercs,
  • 20 – 20 dkg kristálycukor és margarin,
  • 12 dkg kókuszreszelék,
  • 3 dkg vaníliáscukor,
  • 2 dl tej,
  • 0,5 dl Triple Sec,
  • 25 dkg meggybefőtt

Tálalás

Sütemény vastagságúra szeletelve.

Trükk

Ne igyuk meg a Triple Sec hozzávalót!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

Scroll to top