Kókusztekercs

Recept:

Talán kevesen tudják, hogy a kókuszt húsételekhez is szokták ízesítésként használni. Karácsony közeledtével azonban egy hagyományosnak nem mondható kókuszos süteményt ajánlunk.

A tejet cukorral és a vaníliáscukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Addig forraljuk, amíg krém sűrűségű lesz, majd kihűtjűk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a krémet, és a Triple Sec-et. A piskótát a krém ⅔ részével megkenjük, majd szorosan feltekerjük. A maradék krémmel a tekercset kívülről is bevonjuk, tetejét kimagozott meggyszemekkel díszítjük.

Hozzávalók

  • 1 kakaós piskótatekercs,
  • 20 – 20 dkg kristálycukor és margarin,
  • 12 dkg kókuszreszelék,
  • 3 dkg vaníliáscukor,
  • 2 dl tej,
  • 0,5 dl Triple Sec,
  • 25 dkg meggybefőtt

Tálalás

Sütemény vastagságúra szeletelve.

Trükk

Ne igyuk meg a Triple Sec hozzávalót!
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 3 =

Scroll to top